sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Sesongin viimeiset ruusut

Kyllä vain, väänsin viikonloppuna vielä viimeisen satsin sytykeruusuja, jotta saisin joulupaketteihin niitä riittävästi.

Tällä kertaa noidankattilassa porisi useampaa väriä keitoksia, mutta kuten herra Kirjoitus sitten lopuksi totesi, kun kaikkea sekoittelee riittävästi on lopputuloksena aina ruskeaa. Punaiset ruusut olivat se syy, miksi taas tällä kertaa aloin ruusuja tehdä. Niille kun oli tilaus joulun ajaksi. Käytin värjäykseen kaikki punaiset läpivärjätyt kynttiläjemmani ja tulos olikin ihan kohtuulinen.


Oransseista kynttilöistä joku oli sitten kuitenkin jotain muuta kuin läpivärjätty, koska noita oransseiksi sanoessaan täytyy käyttää hyvää mielikuvitusta tai kameraa, väri toistuu jostain kumman syystä huomattavasti intensiivisempänä kuvassa.


Valkoisiin kaapaisin kattilaan aivan tavalliset vaaleat kynttilänpätkät ja kaikki mahdolliset vaaleat luomivärit - tarkoituksena aikaan saada lumisen utuinen helmiäispinta. No ei mennyt ihan niin kuin strömsössä, mutta jotenkin vaaleita nuo nyt kuitenkin ovat.



Ja tässä sitten ne ruskeat: toisten oli tarkoitus olla maitosuklaan ruskeita ja toisen vaaleanpunaisia, mutta sano nyt sitten kumpi on kumpaa. Maitosuklaa satsiin pistelin väriaineiksi kaikki ruskeat luomivärit ja huulipunat sekä ruskeat kynttilät. Vaaleampaan käytin vaaleanpunaiset luomivärit ja huulipunat, mutta siitä huolimatta tulos on enemmän ruskea kuin vaaleanpunainen.



Vihreitä tuli vain muutama, sillä testasin vihreällä massalla voisiko sitä jättää kattilaan odottamaan seuraavaa kertaa. Tähän asti olen aina uskollisesti käyttänyt massan viimeiseen pisaraan ja aloittanut seuraavalla kerralla kokonaan alusta. Mutta toimii se näinkin.


Näihin kuviin ja tunnelmiin suljen ruusutehtaan ainakin hetkeksi. Jään kokoilemaan uutta steariinivarastoa (toivottavasti jotkut polttavat jouluna paljon kynttilöitä) ja tekemään uusia ruusuja. Valmiit ruusut kun tuli käytettyä niin loppuun, että niitä jäi yhden kassin pohjalle vain vähän - syksyn urakkaa aloitellessani minulla oli viisi tai kuusi muovikassillista valmiita ruusuja.

Työkaverini olivat kuitenkin sitä mieltä, että homma ei lopu tähän ja minulle oli tuotu töihin kassillinen munakennoja, kynttilöitä ja meikkejäkin, että vain voin pyörittää "tehdastani" edelleen.

Ei kommentteja: