lauantai 12. joulukuuta 2015

Päivän puuhat

 Tässä kohtaa kuva ehkä kertoo enemmän kuin tuhat sanaa siitä, mitä olen eilen ja edellispäivänä puuhastellut.

Sain aikanaan lahjoituksena pari muovikassillista tuikkufolioita, joista kuvittelin tekeväni vaikka mitä kivaa kuten korviksia, kransseja ja koristeita. Nyt on kuitenkin osoittautunut, etten minä saa mitään aikaan, joten päätin lahjoittaa tuikut hyvään käyttöön: Tuikkujahtiin. Tuikkujahti on leikkimielinen tuikkukuorien keräyskilpailu, jonka tavoitteena on aktivoida koululaisia tarkkailemaan kulutus- ja lajittelutottumuksiaan. Lisäksi jahdilla halutaan kiinnittää huomiota kotitalouksien materiaalin hyötykäyttöön, sillä pienestä koostaan huolimatta alumiiniset tuikkukuoret ovat arvokasta metallituotteiden uusioraaka-ainetta. Tarkoituksena ei ole lisätä tuikkujen kulutusta vaan kannustaa koululaisia luovuuteen ja verkostoitumiseen käytettyjen tuikkukuorten etsinnässä.


Koska tuikuista iso osa sisälsi enemmän tai vähemmän steariinia tai parafiiniä, en voinut päästää niitä näpeistäni ihan noin vain, vaan halusin puhdistaa ne ensiksi. Koululaiset kun saavat pisteensä tuikkufolioiden määrän, ei painon mukaan, joten steariinin talteenotolla ei ollut heille merkitystä ja minun ruusutehtaani taas kaipasi kipeästi materiaalia.


Menihän noiden seurassa muutama tunti, että sain kaikki käytyä läpi, mutta toisaalta mulla oli ihan kivaa seuraakin kun kuuntelin samalla Harry Potteria äänikirjana.

Muutaman tuikkukuoren jätin itselleni jemmaan, jos vaikka sittenkin innostuisin. Niin kun tuppaa yleensä käymään siinä vaiheessa kun olen jostain materiaalista luopunut, nimimerkillä katuu edelleen avainnauhojen ja pikalukkojen poislahjoittamista silloin pari vuotta sitten.

Ei kommentteja: