lauantai 19. joulukuuta 2015

Pikasukat

On aivan ihastuttava tunne tajuta, että muutaman päivän päästä on jouluaatto, ja että ne perinteiset lahjasukat ovat edelleen kutomatta. Tällä hetkellä ensimmäistä on valmiina tämän verran ja olen jo tunnustanut, etteivät nämä jouluksi valmistu - ei millään.


Lankana on joku villasekoitelanka. Serkkuni Sauma on ottanut tavakseen dumpata minulle kaikki anoppivainaansa jäämistön epämääräiset langat, siis sellaiset kuin tämä, jotka materiaaliltaan tai väriltään jotenkin sellaisia, että hän ei niitä itse halua työstää. Olen varmaan nipo, kun mieluummin ottaisin kunnon Seiska veikkaa kuin näitä mahdollisesti vyötteettömiä ylläri-pylläreitä, joista ei välttämättä varmaksi tiedä, kannattaako niitä käyttää lainkaan.

Nämä vauvankakanruskeat päätin pistää kiertoon kutomalla niistä sukat. Lanka on sen verran ohutta, että kaksinkertaisena kudon. Jos olisin ollut fiksu, olisin pistänyt samantien mukaan kolmannen langan, niin olisivat kuluneet nopeammin loppuun. Kaksi lankaa yhdessä vastaa suunnilleen Nallen vahvuutta ja kahdesta kerästä riittää noin puoleentoista sukkaan. Tämä siis arvio nykyisen kulutuksen ja jäljellä olevien kerien painon suhteen.

Ei kommentteja: