maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulukyntteliköt

Kyllästyin tappelemaan meillä ikkunoissa olleiden imukuppikynttilöiden kanssa. Heti kun sain ne ikkunaan, kuului plop ja imukupit irtosivat ikkuinoista. Me molemmat herra Kirjoituksen kanssa inhoamme värillisiä, vilkkuvia ja välkkyviä valoja, joten jotain perinteistä ja tylsän tavanomaisen tyylikästä piti saada tilalle.

Kaupassa huomasi kyllä, että valkoinen on muotiväri, sillä joka paikasta oli valkoiset perinteiset kyntteliköt myyty loppuun. Punaisia olisi ollut, mutta ne nyt vain eivät sopineet sisustukseen. Onnekseni löysin mielestäni todella kauniit kyntteliköt käytettyinä. Tummempi, mahonginvärinen olohuoneeseen, se on jonkun verran tummempi kun kalusteet, mutta kuitenkin samaa sävyä. Salama saa sen näyttämään huomattavasti tummemmalta kuin todellisuudessa. Lisäksi kirkas kulta koristeissa ja "kynttilänjaloissa" sitoo sen yhteen kattolampun kanssa, joka tähän asti on kiiltävyydessään ollut vähän orpo.

Pyökinvärinen keittiöön ja sopii sinne kuin nakutettu, siellä kun kaikki on vaniljaa ja pyökkiä, eikä vaihdu vaikka miten olisi trendikästä sisustaa mustalla, harmaalla ja valkoisella. Onnekseni näitä oli kaksi samanlaista, vaikka eri väristä, sillä nyt saa toisen puolen asuntoa valaistua kaarilla ja toisen kolmioilla.


Sain ne onnekseni haettua itsenäisyyspäivän iltana ja vielä viriteltyä ikkunalle, jotta ne olivat valmiina sillä kohtaa kun perinteisesti ikkunoilla poltetaan kynttilää.

Toisilla ikkunoilla on ne perinteiset kolmionmalliset, viistot tai miksi niitä kaikkein perinteisimmänmallisia kynttelikköjä nyt kutsutaankaan .

Nämä ovatkin sitten suunnilleen ainoat joulukoristeet, joita aion laittaa esille. Emme kuitenkaan ole kotona jouluna, joten kauniit valot pimeyteen (ja tietenkin ne Kalevala Korun joulukoristeet) saavat tänä vuonna riittää.




Ei kommentteja: