keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Miljoonan puuhan vapaapäivä

Minulla oli yksi vapaapäivä ennen joulua ja se merkitsi noin miljoonaa asiaa, jotka piti hoitaa, valmistaa ja tehdä. Aloitin kaivamalla ompelukoneen esiin ja paikkaamalla herra kirjoituksen kerraston, joka on pyörinyt jo hetken odottamassa korjausta (ihan siistä syystä, että sain sen kaappiin pois jaloista). Edelleenkin kuulun siihen koulukuntaan, että paikka ei ole häpeä, mutta reikä on ja siksi paikkaan vaatteita. Herra Kirjoituksen kerrastot alkavat olla iällä, ne kun ovat toistakymmentä vuotta vanhoja ja sen kyllä näkee niistä. Mitään vaatetta ei voi elvyttää loputtomiin, mutta jos noilla vaikka selvittäisiin sinne mystiseen vuoteen 2017 asti. Noiden kerrastojen ainoa hyvä puoli on se, että niitä on useampia samanvärisiä eri kuvioilla, joten vähän aikaa sitten valitsin kuluneimmat kalsongit ja tein niistä paikkavärkkiä. Pysyvät muut siisteinä, kun on samaa (ja yhtä kulunutta) kangasta paikaksi.

Samalla kun oli ompelukone esillä pistin epäonnistuneeseen pussukkaani vetoketjun. Vetoketju on yksi niistä, joita vaihdoin naamakirjan vaihtosivujen kautta edullisesti itselleni. Vetketjun laitto onnistui kyllä hienosti, mutta pussukka on auttamattoman ruma. Se saa kuitenkin palvella käytössä sen aikaa, että pesen nykyisen meikkipussini ja sitten mietin, ratkonko vetoketjun parempaan käyttöön. Myönnetään, että kutkuttaisi kokeilla vielä toista Geisha-pussia, mutta ilman tuota pintaan laitettavaa kontaktimuovia (tai itse asiassa muovin voisi laittaa sisäpuolelle ja jättää pussukan vuorittamatta vallan).


Olennaisena osana tuohon miljoonaan asiaan kuului myös joululahjojen paketoiminen, vaikka perinteisesti olemme joka joulu sopineet, että joululahjoja ei osteta eikä vaihdeta. Silti joka vuosi niitä "joulukukkasia" vaan kummasti kertyy. "Kukkanen" kun on mitä loistavin tapa kiertää sitä lahjahankinta kieltoa ja se voi todellisuudessa olla mitä vaan, mutta aina sitä kutsutaan kukkaseksi.

Perinteisesti olen joka vuosi laittanut mukaan myös jotain omatekoista ja tällä kertaa se oli sytykeruusuja ja heijastimet. Sytykeruusut tarvitsivat astiat  ja hetken epätoivoisen mietinnän jälkeen tajusin, että mullahan on astiat. Olin saanut ne samalta henkilöltä, jolta vaihdoin nuo vetoketjut - en vain ensinnä ollut ajatellut niitä tähän käyttöön, en itse asiassa mihinkään käyttöön. Otin ne sillä ajatuksella, että annan eteenpäin, kun jollain on tarvetta. Nämä tilanteen pelastaneet astiat olivat siis metallisia keksirasioita kansilla.


Päällystin rasiat puukuvioisella kontaktimuovilla ja sainkin mielestäni niistä aikaiseksi tosi nättejä. Nämä rasiat sitten täyttelin ruusuilla.


Lisäksi tietenkin siivottiin, pestiin pyykkiä ja jonotettiin kaupassa, luovutinpa vielä tuikkukipatkin niiden hakijalle, joka oli iloisesti yllättynyt niiden runsaasta määrästä. Parempi tietenkin niin kun ajattelee, etteivät turhan takia tulleet niitä hakemaan. Muun ohessa ehdittiin vielä viedä pakatut "kukkasetkin" suurimmalta osaltaan oikeisiin osoitteisiin ja saunoakin.

Tämän päiväisen työpäivän jälkeen vielä viimeinen viilaus, jotta koti on kunnossa ja sitten voikin lähteä maalle joulunviettoon... Minusta on huomattavasti mukavampi palata kunnossa olevaan kotiin kuin kaaokseen.

Ei kommentteja: