keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Runsauden sarvi

Olen todennut, että meillä on tavaraa paljon ja vähän enemmän ja valitettavan paljon sellaista tavaraa, josta en voi enkä halua luopua. Luotan vakaasti siihen, että kun kaappien ovet saa kiinni ilman pönkkää ja jollekin hyllyn reunalle mahtuu vielä jotain, niin näin voi olla. Suuri oppiäitini Jennin arkijärjen Jennikin sanoo niin, joten silloin sen on pakko olla hyvä ohje.

Tämä menee hiukan aiheesta sivuun, mutta kun Herra Kirjoituksen pöytäkoneesta hajosi kaksi kiintolevyä melkein yhtä aikaa ja kolmen teran verran dataa katosi taivaan tuuliin, tulin entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että on asioita, jotka haluan pitää konkreettisina tavaroina käteni ulottuvilla kuten vaikka Disneyn klassikot - DVD-levyt. En vain kestä ajatusta siitä, että ne yhden levyrikon takia katoaisivat maailman tuuliin palauttamattomiin, vaikka 50 DVD-levyä viekin enemmän tilaa kuin pieni kiintolevy, jonne ne mahtuisivat.

Jossain kohtaa ja joidenkin tavaroiden kohdalla on syytä pitää järki päässä, joten sen vuoksi olen päättänyt julistaa lokakuun "runsauden sarveksi" ja tutkailla erinäisiä runsauksia, joita kotiimme on kertynyt. Näiden tutkimusten tarkoitus on valaista minulle itselleni sitä, onko minulla tarvetta hankkia jotain tavaraa lisää vai pärjäisinkö kenties nykyisellä määrällä vai voisiko siitä jopa vähän vähentää. Tietenkin suuri salainen haaveeni olisi se, että melkein jokaisen esitellyn tavarapaljouden kohdalla vastaukseksi tulisi "ei tarvita ainakaan lisää". Tiedän kuitenkin jo nyt haaveideni mahdottomuuden, sillä kuten alussa mainitsin meillä on tavaroita, joista en ainakaan vielä nyt voi ajatellakaan luopuvani. Realismia voisi olla, että kolme neljästä runsauden sarvesta olisi väheneviä ja se neljäs sitten sellainen, joka lisääntyy tai pysyy samana.

Ei kommentteja: