keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kunnas kasassa

Muutama päivä sitten kerroin hankinnoistani, ja siinä yhteydessä mainitsin hankkineeni myös pari kirjaa. Turha kai mainitakaan, että kyseessä olivat Mauri Kunnaksen kirjat.

Kunnakselta on ilmestynyt tänä syksynä uusi teos: Herra Hakkarainen harrastaa. Kun se sattui olemaan tarjouksessa Suomalaisessa kirjakaupassa, kävin kotiuttamassa sen. Sisäinen Sulo Vilénini kun totesi, että vitosen säästö on vitosen säästö, vaikka kirjan ehkä saisi sitten myöhemmin halvemmalla.


Kirja on varsin kevyttä Kunnasta, melko ohkainen opus on kyseessä. Sen verran kuitenkin hauska, että irroitti useammat naurut.

Toinen hankinta onkin sitten ajankohtaisempi: Joulupukin laulukirja. Tätä olen haeskellut jo pitkään ja nyt iskin sitten kiinni, kun sopiva tarjous tuli kohdalle. Jos Herra Hakkarainen harrastaa on kevyemmän luokan kirja, tämä on sitten sellaista loistoluokkaista Kunnas-tuotantoa. Kirja sisältää nuotteineen suunnilleen kaikki joululaulut sekä vanhemmat että uudemmat, joita jouluunsa voi kaivata. Tämä kaikki lisättynä Kunnaksen loistavilla kuvilla tekee kirjasta unohtumattoman.


Onnittelin itseäni hyvästä hankinnasta, sillä olin alunperin ajatellut jättää nämä laulukirjat hankkimatta. Muista Kunnaksen laulukirjoista olen kirjoitellut täällä.

 Nämä kaksi hankintaa täydensivät sitten Kunnas-kokoelmani taas ajan tasalle ja verottivat "itsepiristysbudjetistani" 35 euroa. Tähän mennessä käytetty siis 84€, tällä menolla budjetti loppuu paljon ennen kuin sairasloma.

Ei kommentteja: