torstai 30. lokakuuta 2014

Popcorn kakku 2

Pistin aiemmin tänne blogiin talteen reseptin Pop corn kakkuun. Nyt sitten tein samasta kakusta vähän toisenlaisen version, sillä en erityisemmin ole valkoisen suklaan ystävä.

2 pss popcornia
1½dl suolapähkinöitä
1 dl siirappia (sitä tummaa ja tavallista)
80g voita
200g maitosuklaata

Kastike:
1,5 dl kuohukermaa
1,5dl fariinisokeria

Koristeluun:
osa toisen pussin pop corneista
100g suklaata (maitosuklaata tai muuta maustettua, kuvissa olevassa kakussa grädd nougat versiota)

Popcornkakku kannattaa valmistaa kolme neljä tuntia ennen tarjoamista. Vuoraa muottiastia kelmulla, jätä kelmua reilusti laitojen yli. Valmista popcornit, yksi kokonainen pussi itse kakkuun ja toisesta kolmannes koristeluun, loput voi sitten syödä sellaisenaan. Kaada pussillinen poppareita suurehkoon sekoitusastiaan. Lisää suolapähkinät ja sekoita poppareiden joukkoon.

Sulata voi ja siirappi ja nosta kattila levyltä. Paloittele suklaa mukaan ja sekoita hyvin. Sekoita kastike popcorn-pähkinäseokseen. Sekoita hyvin ja varmista, että kastike leviää joka puolelle.

Kaada seos muotti astiaan ja painele tiukaksi, jotta pop cornit ottavat toisiinsa kunnolla kiinni. Muutoin kakku hajoaa murusiksi, kun sitä yrittää leikata. Käännä ylimääräiset kelmut pohjan yli. Halutessasi voit laittaa lautasen painoksi, jotta pohjasta tulee varmasti tasainen. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi.



Anna kakun lämmetä noin tunti. Rouhi koristeluun tarkoitettu suklaa pieniksi palasiksi. Pinnan muututtua taas tahmeaksi painele siihen koristeeksi jätetyt popcornit ja suklaa. Valmista kastike keittämällä kuohukermaa ja fariinisokeria noin viisi minuuttia. Jäähdytä jääkaapissa viileäksi ja kaada kakun päälle.

On hyvää ja todella makeaa.

Ei kommentteja: