maanantai 23. kesäkuuta 2014

Ei enää melkein kalju

Tänä alkukesänä ja keväänä olen irroitellut hiusharjastani tukuttain hiuksia, olen nyhtänyt niitä tukuttain viemäristä ja siivonnut tolloina vaatteistani ja lattioilta. Jossain vaiheessa alkoi huolestuttaa ja sitten jopa pelottaa, olisinko kohta aivan kalju, kun hiukseni lähtivät sellaista tahtia että monta kertaa päivässä sai kantaa kourallisen roskikseen. Ohenemisen suorastaan tunsi hiuksia letittäessään tai nutturaa tehdessään.

Syytä hiusten lähtöön ei kovin kauaa tarvinnut miettiä, kyllä se löytyy kombosta epäterveellinen/huono ruoka, liian vähäinen liikunta, liiallinen työ ja runsas stressi. Edellisen hiustenlähdön muutama vuosi sitten taltutin Priorinilla ja silloin syynä karvojen katoamiseen oli laihduttaminen.

Tajusin toki, että asialle pitäisi tehdä jotain, mutta en vain halunnut kantaa apteekkiin taas paria sataa euroa, minkä verran noin puolen vuoden Priorin kuuri hyvästä tarjouksesta ostettuna kustantaa. Niinpä suorastaan twistasin ilosta, kun työkaverin suosittelin Biotiini strongia, jossa kuulemma oli biotiinia paljon enemmän kuin Priorinissa konsanaan ja tuo biotiini taasen on se aine, josta yleisimmin on puute, kun hiukset lähtevät.

Parin kuukauden kuuri Biotiini strongia kustansi alta 15 euroa ja reilun viikon syömisen jälkeen voin vain todeta, että kas - harjassa ei ole enää tukuttain hiuksia. Toki niitä vieläkin lähtee, mutta ei sellaisia määriä kuin silloin ennen. Jospa tämä täst sittenkin iloksi muuttuisi, tosin nyt voin sitten alkaa pelätä sitä, että alanko muistuttaa apinaa, jos karvat kasvavat muuallakin yhtä tehokkaasti kuin päässä.

Ei kommentteja: