torstai 27. maaliskuuta 2014

Lungarno

Jälleen kerran haksahdin hankkimaan jo aivan liian täyteen lautapelikaappiimme täydennystä. Perustelut olivat osin Sulo Viléniä, osin jotain muuta: "se on ihan uusi tuttavuus", "se vaikuttaa mielenkiintoiselta", " se on halpa".

Niinpä sitten Lungarno, toscanalaisen Arno-joen mukaan nimensä saanut lautapeli muutti meille. Siinä on osana Carcassonne tyyppistä laattojen asettelua ja lisäksi vähän kaupankäyntiä ja muuta siinä sivussa.

Peli esitellään seuraavasti: "Kulta on valtaa! 1400-luvun Pisassa hyvä suku on avain menestykseen, valtaan ja terveyteen. Kauppiaat yrittävät tehdä kauppaa arvovaltaisimpien sukujen edustajien kanssa samaan aikaan kun mestarirakentajat pystyttävät loisteliaita palatseja, torneja, aukoita ja muita rakennelmia tehdäkseen vaikutuksen merkittäviin sukuihin. Kaiken tämän vaurauden ja vallan etsinnän keskipiste on Lungarnon alue, joka sijaitsee Arno-joen rannalla.  Selviätkö kilpalijoistasi ja pääsetkö hallitsemaan Lungarnoa?  Määränpäänäsi ei ole ainostaan järkevä laattojen pelaaminen vaan myös rajoitettujen voimaverojen viisas käyttö. Sinun kauppiaidesi pitää käydä kauppaa vaikutusvaltaisimpien sukujen edustajien kanssa. Kun alue on valmis, kauppiaasi ansaitsevat voittoa. Lopuksi tuottoisin pelaaja on Lungarno valtias ja voittaa pelin."



Peliä ei ole tosiaan vielä pelikäytössä testattu, mutta mielenkiintoiselta vaikuttaa. Tämä on muuten sitten meillä ihka ensimmäinen suomentamaton peli, joka meille on hankittu. Edellinen omistaja toki laati ystävällisesti suomenkielisen sääntötiivistelmän pelin mukaan, mutta viralliset ohjeet ovat vain englanniksi.

Ei kommentteja: