sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Cassismousse kakku

Suklainen cassismoussekakku
n. 20 annosta

Ainekset
Pohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kostutus:
3/4 dl mustaherukkamehua, laimentamatonta

Mustaherukkamousse:
3 liivatelehte
200g (3-4 dl) mustaherukoita pakkasesta
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
3 rkl mustaherukkamehua, laimentamatonta

Suklaamousse:
2 liivatelehteä
150g tummaa suklaata
2dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
3 rkl konjakkia tai appelsiinitäysmehua

Koristeeksi:
Pirkka suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä 

Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan. Kostuta pohja mustaherukkamehulla. 


Pane molempia mousseja varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa. Soseuta sulaneet tai kohmeiset mustaherukat ja sokeri.


Vatkaa molempien moussien kermat vaahdoksi ja jaa tasan suklaan ja mustaherukoiden joukkoon. Sekoita mousset tasaiseksi. Mausta suklaaseos sokerilla ja vanilliinisokerilla.


Kuumenna herukkamehu ja liuota liivatteet (3 kpl) siihen. Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen mustaherukka-kermaseokseen. Kuumenna konjakkia sen verran, että liivatteet (2 kpl) liukenevat siihen. Kaada konjakki-liivateseos suklaa-kermaseokseen.


Lusikoi mousseseoksia vuorotellen pieniä määriä kakkupohjan päälle. Älä sekoita tarpeettomasti, jotta värit säilyvät kauniina. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsen avulla ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla ja halkaistuilla suklaamanteleilla ja -hasselpähkinöillä.

Ei kommentteja: