tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kärsivällisyys on hyve...

....jota minulla ei valitettavasti ole, ei ainakaan kaikissa asioissa. Joidenkin juttujen suhteen jaksan puskea vaikka läpi harmaan kiven, mutta sitten on taas niitä, joissa valmista pitäisi olla just nyt heti ja mieluummin jo eilen.
Yksi näistä kärsivällisyyttäni selkeästi rassaavista jutuista ovat nuo niin sanotusti keskeneräiset keräilysarjat. Niitä minulla on tällä hetkellä Disney klassikot (yhtä vajaa), Kalevala korun joulukoristeet (joiden kanssa kävi tasan niin kuin pelkäsin, että nälkä kasvaa syödessä ja haluan sittenkin ne kaikki - vain kaksi puuttuu enää) ja Mauri Kunnaksen kirjat (joista puuttuu Seikkailijan laulukirja ja Iloinen keittokirja). Pahimmoiksi löysin muuten vielä pari uutta Kunnasta, jotka olisi kyllä "tosi kiva saada kirjahyllyyn" nimittäin Joulupukin laulukirjan ja Mac Moose ja Jagger Migreenin tapauksen - kyllähän noi nyt on pakko hankkia, kun kerran kaikki muutkin on.
Pahinta noissa on tasapainoilu kahden vaakakupin välillä. Onhan esimerkiksi noita Kalevala Korun joulukoristeita myynnissä, mutta kun en ole valmis maksamaan niistä sitä pyydettyä satasta - jotenkin vaan jaksan uskoa, että kun joulu lähestyy, niin joku on kuitenkin taas valmis luopumaan omistaan. Eriasia vain on kestääkö minun kärsivällisyyteni sinne asti vai löydänkö itseni sittenkin maksamasta itseäni kipeäksi vain siitä syystä, että ko. tavara on "pakko saada".
Ainakin toistaiseksi on järki voittanut ja ylihinnotellut tavarat jääneet ostamatta, mutta se on sitten eri asia, miten kauan jaksan kilvoitella ja puhua itselleni järkeä, että kyllä se odottaminen kannattaa ja että pitää vaan malttaa odottaa. 

Ei kommentteja: