lauantai 19. tammikuuta 2019

Spiraalisukat

En ole aiemmin tehnyt sukkia spiraalitekniikalla, joten päätin kokeilla. Spiraalia kudotaan kahdella tai useammalla langalla yhden kerroksen tekniikalla, sillä tavoin onnistuu välttämään ne tavalllisesti sukassa sisällä kulkevat kerrosten yli hyppivät langat.

Sukka aloitetaan normaalisti, tässä tapauksessa kokoon 42/43 loin 56 silmukkaa ja neuloin 2 oikein, 2 nurin 10 kerroksen verran. Sitten aloitin sileän neuleen. Neuloin ensin kolme puikkoa kirjavalla polariksella ja sen jälkeen aloitin kerroksen alkamiskohdasta toisella langalla, tässä tapauksessa ensin tummansininen ja sen loputtua musta, ja neuloin kaksi puikkoa. Sitten jatkoin kirjavalla kaksi puikoa eli tulin kerroksen loppuun ja menin vielä puikon mitan kerroksen vaihtumis kohdan yli. Seuraavaksi viimeistelin yksivärisen kerroksen neulomalla kaksi puikkoa. Tämän jälkeen jatkoin kirjavalla kolme puikkoa eli  toisen kirjavan kerroksen loppuun. Seuraavaksi neuloin koko kerroksen yksivärisellä ja jatkoin siitä eteenpäin kokonaisen kerroksen kerrallaan. Nilkan 8 kerroksisen resorin neuloin myös samalla tavalla joka toisella yksiväristä joka toisella Polarista käyttäen.

Kantapäänä tavallinen vahvistettu kantapää kirjavalla, joka tässä tapauksessa on Seiskaveikan polarista. Sukan teräosassa on toistettu samaa spiraalitekniikkaa niin pitkälle kuin Polarista riitti.  Kuten oletettavaa oli, niin se tietenkin loppui kesken. Tämä ikuinen jämälankojen ihanuus. Polarista oli alkuun kolme vajaata kerää, jotka puolitin tasan ja jatkoin sitten kärjet mustalla, kahdella eri jämäkerällä, kun yhdestä ei riittänyt molempiin riittävästi.



Päättelemistä vaille valmiit. Myöhästynyt joululahja, joka annetaan ystävänpäivänä.

Painoa sukilla 135g
Langan kulutus vuoden alusta 432g 

Ei kommentteja: