keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Late Lammas-sukat

Sain tässä taannoin taas yhden loistavista ajatuksistani, haluan tehdä Late Lammas- sukat. Pyöärittelin ideaa pitkään ja sitten tartuin toimeen. Eikä tietenkään aloiteta yksillä, vaan heti kahdet työn alle.

Isot, koko n. 40. Lankoina musta ja valkoinen mysteerilanka - hävitän edelleen langan jämiä, paksuus luokkaa isoveli ja seiskaveikka.  Aloitus 52 silmukkaa, varren suussa 2n, 2o resoria 10 kerrosta. Sen jälkeen silmukoiden  lisäys 56 silmukkaan. Jonka jälkeen kulpaneuletta, johon löytyy ohje täältä: KLIK.  7 kuplaa neuloin tavallisesti ja kahdeksannen kuplan kudoin etummaisilla puikoilla normaalisti ja takapuolen puikoilla  ensimmäisellä kerroksella kavennetaan 2 silmukkaa per puikko (siis jää 12 silmukkaa puikolle) sen jälkeen neulotaan 2o, 2n joustinta 8 kerrosta. Vahvistettu kantapää. Teräosa sileää mustalla, puikoilla 12 silmukkaa. 



Pienet, koko n. 33. Lankoina musta ja valkoinen mysteerilanka.Valkoinen mysteerilanka oli varsin paksua, jopa inasen paksumpaa kuin isoveli, joten sukanvarsista tuli varsin tukevat ja reilun kokoiset - tarkoituksella, jotta niissä riittäisi vähän kasvunvaraa.

Aloitus 44 silmukkaa, varren suuhun 2o, 2n resoria 8 kerrosta. Sen jälkeen kuplaneuletta kuudella kerroksella. Viisi kuplaa kudoin tavallisesti ja kuudennella taas tuonne taakse ensimmäisellä kerroksella 4 silmukan kavennukset (siis 2 per puikko) ja sen jälkeen 2o, 2n joustinta.



Pienet korvat tein seuraavasti: Luo 14 silmukkaa mustalla langalla ja jaa ne kolmelle puikolle (5, 5 ja 4). Neulo 6 kierrosta oikein.  Aloita silmukoiden lisäys joka toisella puikolla, kunnes työssä on 20 silmukkaa. Jatka neulomista, kunnes työssä on 15 kierrosta. Aloita kavennukset: Neulo jokaisella puikon loppupäässä 2 silmukkaa oikein yhteen. Jatka, kunnes työssä on jäljellä 6 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä lenkeistä läpi ja päättele. Muotoile tarvittaessa korvia hieman muutamalla ompelupistolla ja kiinnitä työhön.

Isot korvat puolestaan:  Luo 14 silmukkaa mustalla langalla ja jaa ne kolmelle puikolle (5, 5 ja 4). Neulo 8 kierrosta oikein.  Aloita silmukoiden lisäys joka toisella puikolla, kunnes työssä on 25 silmukkaa. Jatka neulomista, kunnes työssä on 25 kierrosta. Aloita kavennukset: Neulo jokaisella puikon loppupäässä 2 silmukkaa oikein yhteen. Jatka, kunnes työssä on jäljellä 6 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä lenkeistä läpi ja päättele. Muotoile tarvittaessa korvia hieman muutamalla ompelupistolla ja kiinnitä työhön.

Silmät virkkasin kahdessa palassa mustat ympyrät erikseen ja valkoiset erikseen. Virkkaamisessa käytin kiinteitä silmukoita. Koska minä ja virkkaaminen ei olla ikinä oltu kavereita, ovat silmät vähän turhan suuret, mutta menköön. Niitä oli se kaikki kahdeksan tehtynä, kun aloin sovittelemaan sukkaan ja liian isoiksi totesin.

Täytyy todeta, että vietävä sentään, en aloittaessani ajatellut, että kaksi paria sukkia tarkoittaa kahdeksaa korvaa ja kahdeksaa silmää... muutenhan sukka on yksinkertainen tehdä, mutta nuo lisäosat olivat viedä hermot, varsinkin jämäkassien kaivelu, kun yritin löytää riittävää määrää yhteensopivaa lankaa. Ja lankatilanne on nyt kutakuinkin se, että musta ja valkoinen lanka on jämistä loppuun käytetty - jäljelle jäi pari kolmen kymmenen sentin pätkää kun sain viimeiset silmät kiinnitettyä.

Seuraavalla kerralla, kun alan jotain tämän tyylistä suunnittelemaan, menen jääkylmään suihkuun ja seison siellä ainakin vartin jotta pää jäähtyy.

Nämä on tarkoitus antaa ystävänpäivänä lahjaksi kälylle ja hänen pojalleen.

Painoa pienillä sukilla 130g ja isoilla 167g
Langan kulutus vuoden alusta 297g

Ei kommentteja: