keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Äiti ketut

To do-listaltani yksi työ pois. Näitä toivottiin jo ennen joulua, kun kerroin, että pikkukettu saa tällaiset sukat. Nyt sitten sain puurrettua myös äiti ketulle omat sukat valmiiksi.

Malli on sama perussukka, johon on lisätty valkoinen kärki, häntä, naama ja korvat sekä kirjailtu kuono ja silmät.



Jälleen kasa jämäkeriä poistoon näiden myötä. Pakko tunnustaa, että näidenkin sukkien kohdalla kutominen ei ollut se suurin haaste, vaan yhteen sopivien jämien löytäminen. Jossain kohtaa lienee pakko sitten luovuttaa ja siirtyä ihan oikeasti niihin superkirjaviin räsymattoihin, mutta nyt toistaiseksi kuitenkin olen yrittänyt vielä saada aikaan jotain muuta. Eivätkä punaiset keränloput nytkään vielä loppuneet, mutta niiden yhteensopivuuden kanssa on vähän niin ja näin.

Varsi on jotain mohairtyyppistä unelman pehmeää lankaa, pistin vyötteettömän kerän puoliksi ja kudoin ensin siitä korvat ja sitten jatkoin vartta niin pitkälle kuin riitti. Loput tosiaan yritin sovitella suunnilleen yhteneväisen punaiseksi tasaamalla aika keräsen kerrallaan. Raidat eivät onneksi kuvassa eikä luonnossa juuri erotu eli omasta mielestäni onnistuin kohtuullisen hyvin. Tiedän jo etukäteen, että varren ja terän väriero ei haittaa saajaa, joten ei se sitten haittaa minuakaan.

Painoa sukilla 134g
Langan kulutus vuoden alusta 566g 

Ei kommentteja: