lauantai 19. maaliskuuta 2016

Uusi kone ja tekstitäydennykset

Vihdoin ja viimein on uusi tietokoneeni täydessä iskussa. Tarkoitukseni on lepuuttaa kutomisesta rasittunutta kättäni päivittelemällä blogi ajantasalle, sillä parissa koneettomassa viikossa se on taas päässyt aivan retuperälle.


Uusi koneeni on siis a-i-o Acer, jonka näyttö on jonkin verran pienempi kuin edellisessä HP:n elite pro:ssa. No, onhan tämä muutenkin karvalakkimalli verrattuna tuohon HP:n koneeseen, mutta hintaakin oli vain viidennes siitä, mitä Herra Kirjoitukselta aikanaan lahjaksi saatu superhieno kone maksoi. Tässä kohtaa on sitten varmaan edes turha mainita, että tämän halvan koneen ostin ihan itse. Herra Kirjoitus sen kuitenkin ammattilaisena valitsi ja vakuutti, että tämä riittää minun tarpeisiini ihan hyvin. Ne tarpeet kun pääsääntöisesti koostuvat nettisurffaamisesta, blogin kirjoittamisesta ja  valokuvien satunnaisesta editoinnista. Vanhasta koneesta pelastetaan se mitä voidaan ja muuten se kiikutetaan SERiin.

Tässä kohtaa voinen vielä käyttää muutaman sanan valittamiseen aiheesta koneen kestävyys, sillä koneella oli tosiaan hintaa pari tonnia ja se kesti vain vähän yli neljä vuotta. Vakuutusyhtiön kanssa on edelleen menossa kädenvääntö siitä, minkä verran tuollaisesta koneesta kuuluu korvata - ensimmäinen ehdotelma oli luokkaa 25€, he kun olivat tulkinneet koneen pelkäksi keskusyksiköksi ja hinnoitelleet sen hinnan uutena 600 euroon. Me emme tietenkään tyytyneet tuohon ratkaisuun, joten nyt sitten odotellaan uutta arviota. Karkealla matematiikalla (koneen ostohinta 2000 - lopullinen vakuutuskorvaus 500 / käyttövuodet (4) ) päästään summaan, joka kertoo koneen "vuosihinnaksi" 375 euroa. Vaikka tämä nykyinen hajoisi heti takuuajan umpeuduttua (tähän sai myyjältä kolmen vuoden lisätakuun ilmaiseksi), ei käyttöhinnnaksi jäisi silti kuin reilut 100€ vuodessa. Toki toivon melle huomattavasti pidempää yhteistä matkaa kuin tuon edellisen koneen kanssa.

Koneen hankintapaikkana toimi Verkkokauppa.com, josta meillä molemmilla on hyviä kokemuksia. Nytkin tilaus tehtiin myöhään sunnuntai iltana ja kone oli perillä meillä tiistaina. Todella nopea toimitus siis.  Koska Herra Kirjoitus hoiti koneen asennuksen ja kaikki virittelyt työnsä ja keikkatöiden ohella, voidaan sanoa koneen olleen täydessä iskussa torstaina. Jotain pientä kuulemma pitää vieläkin askarrella, mutta se voidaan tehdä vasta sitten, kun olen ensin kuronut umpeen vajaukseni blogin kirjoittamisessa ja  muiden blogien lukemisessa.

Ei kommentteja: