maanantai 28. maaliskuuta 2016

Harmaa kelo, jotain valmista

Sain vihdoin ja viimein kudottua valmiiksi jotain muutakin kuin vauvanpeiton, jota on työstetty pitkään ja hartaudella. Novitan harmaasta Kelo-langasta kudotut sukat ovat olleet puikoilla pitkään, jopa niin kauan, että ovat keskeneräisyydellään häirinneet minua, klik.

Neuloin sukat kärjestä aloittaen, koska en ollut varma langan riittävyydestä ja todella tiukalle se menikin, viimeiset silmukat päättelin halkaistulla langalla, jotta sain sen riittämään kaikkiin silmukoihin. Ohjeena on Ulla-neuleen perusohje siitä, miten sukat neulotaan kärjestä aloittaen. Kaikkiaan sukissa oli 12 silmukkaa puikolla, mutta lisäsin jalkapöydän kohdalla vielä yhdet silmukat, jotta sukka istuisi paremmin, eikä olisi niin napakka. Kantapäänä tavallinen kantapää nurinpäin tehtynä.

 Lankana jo moneen kertaan mainittu Novitan Kelo jota meni kaikki se mitä jäljellä oli eli noin 300g. Osa peräisin aiemmin vaihdetuista langoista ja osa Kontista hankkimastani kerästä. En punninnut, joten tarkka määrä ei ole tiedossa. Ihan noin paljon eroa noiden varsien mitassa ei sentään livänä ole, toinen on pari kerrosta lyhyempi, koska lanka loppui, mutta  allaolevassa kuvassa näyttää siltä, että eroa on vähintään 10 kerrosta.


Kevätaurinkokin toi piristystä ja loi säteensä valmistuneeseen sukkapariin, tässä kuvassa väri on todellisin.

Jäivät maalle, isälle yösukiksi. Olin alunperin ajatellut Herra Kirjoitukselle saapassukiksi, mutta hän saa sitten jostain muusta langasta tehdyt sukat.

Ei kommentteja: