keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Sitruunatorttu

Rakastan kaikkea sitruunaista, joten ei liene ihme, että blogistani löytyy useampia sitruunapiirakka, sitruunatorttu tai sitruunakakku reseptejä. Tämä on yksi helpoimmista. Varsinkin, jos käyttää valmista murotaikinaa itse valmistetun sijaan. 

Kiisseli
2 munaa
2 sitruunan mehu
1 dl sokeria

Lisäksi
1 prk sitruuna tuorejuustoa (myös vanilja tai maustamaton käy), suosittelen sitruunaa siinä tilanteessa, että taikina on valmista ja niin ollen maustamatonta.

Taikina
1 dl sokeria
75 g voita tai margariinia
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
 
Sekoita sitruunamehu (1½ dl), munat ja sokeri kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä. Anna kiisselin jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin kylmenemään.
 
Vaahdota taikinan rasva ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste jauhoihin. Yhdistä vaahtoon.
 
Painele taikina irtoreunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia, jotta pohja on kypsä.
 
Nosta jäähtynyt torttu tarjoiluvadille. Levitä pohjalle ensin tuorejuustoa ja kaada sitruunakiisseli päälle.

Ei kommentteja: