keskiviikko 14. elokuuta 2013

Suklaaunelma

Suklaaunelma on on parannettu painos perinteisestä mutakakusta ja ah niin herkullinen.

1 dl fariinisokeria
1 dl fairtrade-raakaruokosokeria
100-140 g Pätkiksiä
150 g suolatonta voita (käytän tavallista,  enkä lisää suolaa)
2 dl lämmintä vettä
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl suolaa
1 dl Marianne-rouhetta
3 munaa
pinnalle 2 rkl tomusokeria

Ennen teko-ohjeita vielä yksi oikovedos, joka on  toiminut. Miksi käyttää suolatonta voita ja lisätä sitten suolaa? Ihan perinteisestä voista ja ilman lisättyä suolaa tehtynä toimii oikein hyvin.

1. Sekoita kattilassa sokerit, Pätkikset, voi ja neste. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään, myös Marianne-rouhe. Lisää ne vähitellen suklaa-nesteeseen. Sekoita ja vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen.

3. Vuoraa halkaisijaltaan noin 23-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin. 20 minuuttia. Se saa jäädä sisältä pehmeän suklaiseksi. Anna kakun jähtyä vuoassaan noin 20 minuuttia ennen kuin irrotat sen.

4. Ripottele kakun pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

5. Kakku vain paranee, kun se saa levätä jääkaapissa jonkin aikaa. Se maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön ja mansikoiden kera.

Ei kommentteja: