maanantai 19. elokuuta 2013

Pekoni-kasviskastike

Meillä eletään tällä hetkellä kaapintyhjennyskuukautta, hyvänä aikeena siis syödä kaapeista kaikki kuivatavarajemmat ja pakkasesta lihat ja muut pois, jotta varastoja voi sitten taas täydentää uusilla, tuoreemmilla (marjoja en sentään yritä pakkasesta tyhjentää, sillä sitten talvesta tulisi ankea).  Tästä johtuen erilaisia ruokakokeiluja on nyt sitten viimeaikoina ollut pakko tehdä vähän tavallistakin enemmän sen mukaan mitä kaapeissa on tarjolla, ja sen vuoksi näitä ruokakokeilujen satoja on myös tullut lisäiltyä blogiin tavallista useammin.

Kasvis-pekonikastike

1 pieni kesäkurpitsa
1 iso tomaatti
1-2 dl herneitä (meillä oli tuoreita herneitä, joista nappasin osan tähän)
1 paketti pekonia
mausteiksi yleis/grilli/pihvimaustetta ja chiliä, suolaa

Viipaloidaan pekoni, pilkotaan kesäkurpitsa ja tomaatti pieniksi kappaleiksi, silvotaan herneet, jos käytössä tuoreita herneitä. Paistetaan pekoni pannulla rapeaksi, lisätään pilkotut kasvikset ja herneet, paistetaan kypsiksi. Maustetaan maun mukaan grilli/pihvimausteella, chilillä ja suolalla.

Maistuu sekä riisin että pastan kanssa.


Toinen kokeiluni koski kaapista löytyneitä kuivahtaneita marmeladeja, purkit oli siis avattu ja osa jäänyt käyttämättä. Tutkiskelin purkkien sisältöä ja totesin, että niistä on vesi haihtunut, mutta sokeri ja makuaineet olivat tallella - mitään ihan oikeasti pilaantuvaahan noissa ei ollut, koska sokeri ei pilaannu. Pilkoin marmeladit palasiksi, kippasin ne veteen ja keitin ne uudelleen pehmeiksi - käytin tuota seosta sitten sokerin sijasta maustamaan esim. marjarahkoja. Toimi ihan ok.

Ei kommentteja: