sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Tavoitteiden aika

Kun jälleen kerran on vuosi mennyt, on aika miettiä uutta ja tulevaa. Minun kohdallani uusi vuosi lähtee käyntiin toiveikkaammissa merkeissä kuin  mennyt vuosi, näin siksi että olen paljon kevyempi kuin vuosi sitten tähän aikaan ja sen jatkuvan väsymyksen syy (eli uniapnea) löytyi - näiden suhteen tiedän toistavani itseäni, mutta minulle ne ovat elämänlaadun kannalta todella merkityksellisiä asioita.

Tämän vuoden tavoitteet ovat sitä samaa, mitä olen jo vuosia toistanut

1) kadotan painostani vielä jonkin verran

2) en osta kaupasta yhtään muovikassia

3) vähennän ruokahävikin määrän niin lähelle nollaa kuin mahdollista

4) en osta kosmetiikkaa

5) olen ajoissa Joulupadan suhteen ja varaan heti vuoden alussa ison laatikon, mihin pakkaan tavarat

6) vähintään yksi tavara pois per päivä (kuinkahan mones kerta tämä jo on, jos nyt ihan oikeasti onnistuisi sillä periaatteella että kokonaispoistuma on vähintään se 365). Lähtötilanteena toimikoon 31.12. Hävitystapa vapaa eli myynti, vaihto, lahjoitus ja roskakori kaikki sallittuja. Listaus blogiin joka toinen kuukausi.

7) kaivelen käyttöön tarvittavat uudet vaatteet omasta kaapistani, koskee myös kenkiä

8) yritän löytää talouden ja kulujen seurantaan jonkun järkevän tavan, jota jaksan noudattaa

9) saavutan joka kuukausi 10 000 askeleen keskiarvon, mieluiten niin, että joka päivä askelten määrä on yli 10 000

10) etsin uusia ja mielenkiintoisia ilmaisia tapoja harrastaa ja hyödynnän esimerkiksi työnantajan tarjoamat mahdollisuudet

Tuossa on jo todella paljon tavoitteita ja saavutettavaa. Lisäksi ajattelin kuitenkin vielä jokaiselle kuukaudelle jotain erityistavoitetta.Tammikuun kohdalla niitä voisivat olla syksyllä suunnittelemani arkirutiiniaikataulun käyttöönotto ja varastojen hyödyntäminen ruokahuollossa.

Aloittaakseni vuoden lähes puhtaalta pöydältä, maksoin kaikki tammikuun alun laskut vuoden loppuun mennessä. Nyt minulla on aika tarkkaan selvillä se, paljonko voin käyttää ennen seuraavaa tilipäivää. Aikaa tilipäivään on siis parisen viikkoa ja käyttörahaa noin 250€, mutta vastaavasti kaikki laskut on maksettu ja kaapit täynnä ruokaa eli tuosta pitäisi vielä jäädä jemmaankin. Yhden laskun (hautajaisvalokuvat) tiedän vielä olevan tulossa, mutta sen summa on vain parisen kymppiä.

Ei kommentteja: