maanantai 2. tammikuuta 2017

Vuoden ensimmäiset valmiit

Nyt on siis viime vuodelta kesken jäänyt tossu-urakka vihdoin suoritettu valmiiksi, neljä paria tossuja odottaa toimittamista äidille ja sitä kautta uusille omistajille.

Täytyy tunnustaa, että tämä urakka oli hikisempi kuin odotin. Malli sinänsä oli nätti ja helppo ja myös nopea kudottava, suositeltu lanka sen sijaan oli todella löysäkierteistä eli hidasti kummasti muutoin nopeaa kutomista ja vaati ärsyttävässä määrin tarkkuutta siitä ettei tullut kudottua sääpuoleen.

Toinen vähemmän mielyttävä asia oli se, että toisin kuin ohjeissa sanotiin, langat eivät riittäneet neljään tossupariin. Viimeisessä parissa jouduin korvaamaan toisen kuviovärin ihan jollain muulla langalla ja sen lisäksi vielä tekemään yhden vajaan raidan väärällä värillä. Tein päätöksen siitä, että en osta uutta kokonaista kerää ja vajaata kerää/nöttöstä ei tuntunut keneltäkään löytyvän, niinpä korvasin langan muutaman asteen tummemmalla Nallella, joka oli siis myös hivenen paksumpi.

 

Erottuuhan tuo, mutta ei jalassa niin paljon kuin kuvissa. Myös tossujen kokoonompelussa jouduin käyttämään muita lankoja lisäksi, osaksi vaaleanvihreää Nallea osaksi Svarta Fåretin Frostin vaaleanpunertavaa sävyä, koska Sisu-langat eivät riittäneet siihenkään. 

Ei kommentteja: