tiistai 31. tammikuuta 2017

Tammikuun tase

Vuoden ensimmäinen kuukausi on siis elettynä - ja aika kovat tavoitteet itselleni pistin tuossa vuoden aluksi.

Talousosastolla en ole saavuttanut tavoitteita, alkukuusta kokosin kuitteja ja laskin kuluja innokkaasti, mutta kolmen viikon kohdalla tapahtui jonkinlainen sekoaminen - osan kuiteista hävitin vahingossa, loppuja en sitten jaksanut ottaa talteen. Eli todellisista kuluista ei mitään tietoa. Pikaruokaa syötiin liian usein, mutta karkkeja en sentään loppukuusta ostanut.

Vuoden ensimmäisenä päivänä en ostanut mitään, mutta toisena päivänä tuli sitten tuhlattua senkin edestä. Kävimme Herra Kirjoituksen kanssa syömässä ulkona meille harvinaisen yhteisen arkivapaan kunniaksi, kulut 20€. Lisäksi Citymarketit aloittivat perinteisen euron päivä kampanjansa vuoden aluksi, josta kävin poimimassa matkaan liki 10 kg erilaisia sitrushedelmiä eurolla kilo ja lisäksi leipää. Prisma puolestaan tarjosi paikallisia tomaatteja alle 3€ kg, joten ne ja maidot sekä euron hintainen tarjous DVD tuli poimittua sieltä mukaan. Mietin kyllä pitkään rikkooko DVD "en osta mitään sääntöä", mutta koska kyseessä oli kulttuurileffa (Sinuhe Egyptiläinen) ja Herra Kirjoitus halusi sen, päätin etten voi kieltäytyä.


Kolmantena päivänä lipesin jo ostolakosta, mutta perustellusta syystä. Öljysuihkepullomme hajosi viime vuonna ja sen jälkeen on vuokien rasvaaminen ollut toivottoman suttuista, puhumattakaan ovien saranoiden käsittelystä tai salaatin suihkuttamisesta. Nyt kun Lidl tarjosi kaksi suihkepulloa (etikka ja öljy) viidellä eurolla, päätin, että ne helpottavat elämääni enemmän kuin niiden ostamatta jättäminen kiilottaa gloriaa (pitää siis ennen kuun loppua poistaa yksi tavara enemmän, jotta ollaan tasapainossa). Samalla reissulla poikkesimme myös HalpaHallissa, josta mukaan lähti levitteen, leivän ja taateleiden lisäksi neljän kappaleen paketti Nutriletin Lemon Cheesecake ateriapatukoita ja Omar-munkit meille ja appivanhemmille saunareissun kastamiseksi. Turhiahan nuo olivat, mutta maistuivat sekä heille että meille - olkoot ne vuoden ainoat ja seuraavalla kerralla vien vaikka porkkanoita (eivät tasan ole yhtä pidettyjä). Kokonaissumma 17,12€ (josta 5,15€ noihin munkkeihin).

Seuraavilla kauppareisulla ostetiin vain "välttämätöntä" ja palautettiin kauppaan pulloja, lopputulos 1,88€. Kun halusin ostaa diettiäni varten Nutriletin vadelma-rahka pirtelöä, tuli ostettua vähän muutakin ja kyseisen päivän kauppalasku pompsahti lukemaan 27,57 ja sisälsi pääsääntöisesti kaikkea turhaa. Kun summaan lisää lisäksi ulkona syömisestä ystävän kanssa aiheutuneet kulut 22,70€, ollaankin ruoka- ja taloustarvikkeiden osalta mukavassa summassa 105,52€, vaikka kuu on vasta puolessa.

Lisäksi korjautin lempisaappaideni vetoketjun, mikä kustansi 10€. Valokuvalasku oli 18,14€, vesilasku kolmelta kuukaudelta 33,76€ ja kuukauden sählölasku 31,89€. Lisäksi tammikuuhun pamahti ammattijärjestön vuosimaksu 50€.

Repäisin ja kävin parturissa leikkauttamssa hiukseni, laskua kertyi irvistyttävät  30€, mutta onpas nyt sitten kivannäköinen tukka pitkästä aikaa.

Suuret suunnitelmani laskujen maksamisesta ennakkoon kaatuivat pankkiviiveeseen ja pankki olikin rouhaissut maksut tililtäni vasta tämän vuoden puolella. Päätin kuitenkin olla muuttamatta laskelmia ja olla huomioimatta noita tammikuun kuluiksi eli periaatteessa kulut ovat siis ajalta 3.1.-31.1.

Ruoka ja talous 105,52 €
Asuminen: 91,73€ (vesilasku, sähkölasku ja puhelinlaskut)
Muut 183,14 € (DVD, spray-pullot, saappaiden korjaus, valokuvat, parturi, ay-maksu, apteekki, punaisen ristin jäsenmaksu, tuliaisia kummipojan isosiskolle, lahja ystävälle kesäksi, synttärilahja itselle, mihin meni noin 100€)

Visaa maksoin 110€ (siinä siis joulukuun visalasku ja tammikuun visaostot, jotka maksoin pois etukäteen. En kirjannut visaa menoksi, koska silloin samat asiat tulisi laskettua toiseen kertaan, kuten tuo apteekkilasku, ulkonasyöminen jne, jotka on jo kertaalleen laskettu menoiksi.

Toki tässä on nyt sitten valheellista se, etten saanut Herra Kirjoitukselta hänen maksamiensa ruokaostosten kuitteja läheskään kaikkia, joten tuo ei ole koko totuus ruokamenoista. Puhumattakaan siitä, että myös osa omista kuiteistani on hukanteillä eli mitään käryä todellisista kuluista ei ole.

Ostoksettomat päivät:
1.1., 4.1., 5.1., 6.1., 7.1., 8.1., 10.1., 11.1., 12.1.,  13.1., 14.1., 15.1., 16.1., 17.1., 19.1.,  25.1., 26.1, 28.1.

Muovikasseja en ole ostanut (Herra Kirjoitus osti yhden ja potee siitä kovasti huonoa omaa tuntoa), en myöskään kosmetiikkaa, vaatteita tai kenkiä. 

Ruokahävikkiä valitettavasti oli neljän homehtumaan päässeen pitkon siivun ja kolmannes kurkun verran. 

Töitä on tullut tehtyä kiitettävästi, nopeasti laskien olen tehnyt  10 ylimääräistä työpäivää.

Paino ei ole muuttunut, ei ainakaan oikeaan suuntaan. Vakaan en ole tehnyt loppukuusta tuttavuuttaa, joten helmikuussa keskityn enemmän tähän.

Liikuntatavoite on saavutettu, vähintään 10 000 askelta jokaiselle päivälle.


Tavaroita on tullut lisää 8 kpl ( suihkepullot, DVD, lahjakengät äidiltä, takki, pipo, kaulahuivi, kaadin ja lankoja)
Tavaroita on poistettu monta ja niistä osa on pakattu valmiiksi ensi vuoden joulupataa varten eli joulupata laatikkokin on hommattu.

Ei kommentteja: