perjantai 6. tammikuuta 2017

Korjauksia ja purkua

Sain purkua varten kasan sukkia ja tumppuja, osa parillisia, osa parittomia. Suurimman osan purinkin, välillä enemmän välillä vähemmän manaillen. Lankaa kuitenkin kertyi ihan mukavat kerät.

Purettavien kasassa oli myös petroolinväriset sukat, kokoa n. 40. Sukkien ainoa vika oli jonkinlainen nukkaantuneisuus, muutoin ne olivat ehjät. Pyörittelin niitä pitkään käsissäni, mutta en sitten loppujen lopuksi halunnut keksiä pyörää uudelleen eli suomeksi sanottuna, en malttanut purkaa kunnossa olevia sukkia lempivärissäni. Pitänee siis tarkentaa, en purkanut niitä kokonaan, vaan vain sen verran, että sain kudottua niihin uudet kärkikavennukset ja otettua ne käyttöön.

Ensimmäistä kertaa elämässäni tein tällaista korjausta oikeakätisen kutomiin sukkiin. Yritin ensin kutoa nurinpäin eli kuten oikeakätinen, mutta totesin sen toivottamaksi, niinpä sitten vain käänsin kudontasuunnan ja kudoin kuten vasenkätinen tapani on. Olisi toki ollut mahdollista kutoa sisältä käsin nurinpäin, mutta aloittaessani korjausta en ajatellut sitä.


Kun kuvaa katsoo tarkkaan, huomaa rajan, mihin asti sukkaa on purettu. Kuvan ottoa varten en vielä ehtinyt siivota sukkia nukkaleikkurilla. Sen käsittelyn jälkeen nuo ovat mitä todennäköisemmin kuin uudet ja loppujen lopuksi, mitä väliä, nuo kuitenkin tulevat käyttöön minulle.


Ei kommentteja: