tiistai 17. tammikuuta 2017

Pienin askelin

Kuun puoliväli on saavutettu ja etenen kohti tavoitteitani pienin askelin. Olen pitkään kipuillut vaatekaappini kanssa ja miettinyt tehdä niille vaatteille, jotka ovat minulle liian isoja, eivät mene kaupaksi kirpputorilla, mutta eivät kuitenkaan ole roskiskunnossa. Tänään sitten otin itseäni niskasta kiinni ja otin yhteyttä paikalliseen Sininauhaan.

Siellä suhtauduttiin kovin positiivisesti ajatukseen vaatelahjoituksesta, koska heillä on tarve nimenomaan käytetystä arkivaatteesta, jota he antavat ensisuojan asukkaille. Puhdasta ja ehjää arkivaatetta oli heidän toiveensa, ei korkkareita eikä pukuja ja kauluspaitoja. Tähän vuoden aikaan toki se, mitä lämpimämpää vaatetta sen parempi ja mitä isompia kokoja sen parempi. Ensi sijaisesti siis miehille, mutta myös naisille. Kun vielä erikseen kysyin siitä, että pitääkö vaatteiden olla muodikkaita, niin sain vastauksen, ettei tarvitse. Tärkeimmät kriteerit olivat puhtaus ja ehjyys (paikattua ja parsittuakin sai olla), koska heidän asukkaillaan saattaa kuulemma olla tullessaan yllä rikkinäistä ja likaista, mutta sitä he eivät anna näille käyttöön varastoistaan, vaan haluavat tarjota puhdasta ja ehjää.

Nyt sitten vain kasaamaan varastoista ne sellaiset vaatteet, jotka täyttävät nuo kriteerit ja sitten viemään tuonne. Kotikotoa mielessäni on ainakin pari sellaista vaatetta, jotka laitan tuonne samaan pakettiin eli voin viedä ne vasta sitten, kun ensin seuraavan kerran pääsen käymään kotona.

Toivottavasti tämä on nyt sitten se paikka, jota olen niin moneen kertaan etsinyt. Paikka, jonne kelpaavat käytetyt vaatteet ja jossa ne tulevat uudelleen käyttöön ja tarpeeseen. Inhoan ajatusta roskiin heittämisestä, koska vaatteella on vielä selkeästi käyttöikää, mutta tässä nykyisessä tavaraähkyssä se ei kelpaa tavalliselle trenditietoiselle kuluttajalle - minulle ne kelpaisivat, jos olisivat oikeaa kokoa, mutta minä en olekaan tavankuluttaja.Valitettava tosiasia on, että yhteiskunnassamme jako menee juuri näin, parempiosaisilla on liikaakin kaikkea ja toisilla ei oikeastaan mitään ja nämä heikoimmassa asemassa olevat joutuvat sitten tyytymään annettuihin almuihin. Tämän ajatuksen johdattamana yritän katsoa, että kaikki tuonne Sininauhaan päätyvät tuotteet ovat todellakin kriteerien mukaisia eli ehjiä ja puhtaita ja sellaisia, joita voisin itsekin käyttää.

Ei kommentteja: