torstai 10. syyskuuta 2015

Kuumaliimapistoolin paluu

Tässä kevään, kesän ja alkusyksyn aikana olen koonnut kaikki liimausta kaipaavat tavarat yhteen ämpäriin odottamaan ensiksi sitä, että pääsen kuumaliimapistoolilleni ja seuraavaksi sitä, että löytäisin sopivasti aikaa liimailuille.

Nyt sitten vihdoin ja viimein päätin, että asialle on aika tehdä jotain. Kaivoin kuumaliimapistoolini esiin - tietenkin niitä pitää olla kaksi; isompi ja pienempi. Sitä paitsi minulla on edelleen laatikollinen kimalleliimapuikkoja, jotka sopivat vain tuohon isompaan.

Aloitin liimaamalla kasan koristeita hiuspantoihin, ne ovat odottaneet sitä jo jokusen viikon. Tällaisia niistä tuli, pohjalla siis ihan peruspannat, joista kuvassa mallina lila. Seuraava kuva taas näyttää millaisia pannoista tuli, sisäosan lila ei näy silloin, kun panta on päässä. Ruusukkeet ovat peräisin ebaysta, vauvoille tarkoitetusta setistä, jossa oli kuminauhallinen pääpanta ja samanlaiset ruusukkeet "kuminauhatöppösissä" jalkoja varten. Jalkajutuista irroittelin kuminauhat ja lahjoitin ne eteenpäin, ruusukkeet aion kiinittää kenkäkoristepohjiin (en ehtinyt etsiä niitä silloin kun näitä värkkäilin), joten sitten on niin samista pää ja kengät.  Kuvasta puuttuu yksi lohenpunainen överi-bling-rusetti.

Herra Kirjoituksen "merenpohjasta kalastamaa" eli turistikaupasta ostamaa muovista meritähteä olen yrittänyt kiinnittä magneettipohjaan jo kolmannella erilaisella liimalla ja turha vaiva - ei pysy. Onneksi oli käytössä ilmaisia magneetteja eli paikallisen lääkäriaseman mainoksia, johon tuota olen koettanut liimata. Luovuin toivosta ja nostin tähtösen keittiön huuvanreunalle, olkoon siellä siihen asti, että siirrän sen jonnekin muualle. Magneettia siitä ei tule. 


Laatikoissani on myös lojunut pari pinnotteiltaan loppuunkulunutta silmälasikoteloa, joille halusin tarjota uuden elämän. Ensimmäisessä kuvassa mallina musta ja siitä todella näkee, millaiseksi niiden pinta oli vuosien saatossa mennyt.


 Jälkimmäisissä kuvissa kotelot uuden elämän saaneina. Musta sai niskaansa farkkupäälysteen ja toiseen askartelin päälykset servetistä.



Nyt ei ihan selvitty nollan euron hintaluokassa, sillä pannat ja ruusukkeet maksoivat yhteensä jonkun euron, muutoin materiaalit vanhoja varastoja.

Ei kommentteja: