lauantai 20. joulukuuta 2014

Valmiit sytykesipsit ja sytykeruusut

Kovasti kauan on kestänyt näiden valmiiksi saattaminen (alkaa tuntua siltä, että valtaosa projekteistani on tälläisiä venyy ja paukkuu - versioita), mutta vihdoin ja viimein ne ovat valmiit.

Materiaalina minulla oli siis kilo parafiinia, kilo steariinia ja pussillinen (eli yhteen kiloon tarkoitettu määrä) punaista kynttiläväriä. Lueskeltuani hiukan ensin netistä, tulin siihen tulokseen, että koetan pelkkää parafiinia noihin keltaisiin ruusuihin, punaista ja steariinia sitten sipseihin ja harmaapohjaisiin ruusuihin.

Valinta osoittautui oikeaksi, sillä parafiini kuivuu läpikuultavaksi, jolloin keltaisten ruusujen väri pääsee oikeuksiinsa. Punainen väriaine puolestaan peittää harmaiden ruusujen tylsyyttä.

Melkoisia parafiini- ja steariinisyöppöjä nämä ruusut kyllä ovat. Kilosta parafiinia sai aikaan 51 keltaista ruusua. Sipsejä tuli useampi kymmenen ja punaisia ruusujakin yli kolmekymmentä, vaikka viimeisistä kyllä tosiaan näkee, että ne on tiristetty viimeisistä tipoista materiaalia. Hyvänä esimerkkinä tuo alimmaisen kuvan keskimmäisen rasian tipparuusu.
 


Leikkasin sipsejä valmiiksi yhden tuubillisen tiukkaan pakattuna, mutta ne eivät riittäneet täyttämään kolmea tuubia, joten pikaisesti saksin sitten pari kymmentä lisää ja johan riittivät. Näyttivät paremmilta punaisina, testasin kymmenkunta ensin parafiinilla. 


Ruusuja jäi jäljelle melkoinen kasa. Keltaisia 20 ja harmaita varmaan 60 tai 80, niitä kun teimme pari viikkoa sitten koko perheen talkoilla.

  
Kaurahiutalepaketteja muokkasin vähän jouluisemmiksi, kierrätyspaperilla nekin päälystin, enkä mitenkään superhienosti, koska rasiaa ei ole tarkoitus säästää - ruusuihinkin pistin lapun, että käytä, älä säästä. Nämä kun ovat tosiaan käyttötavaraa, eivät mitään koristeita, vaikka aika hyvännäköisiä ovatkin.


Maalla testattiinkin noita ruusuja ja hyvin syttyi, ainakin testiryhmän hyväksyntä saavutettiin.

Ei kommentteja: