perjantai 26. lokakuuta 2012

Vuohenjuustoa ja pekonia

Otsikko on jälleen kerran sopivasti harhaan johtava, sillä kyseessä on kaksi eri piirakkaa, jotka tein vieraillemme syötäväksi. Toisessa pääaineena vuohenjuusto ja toisessa pekoni.

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
  • 1 kpl pyöreä piirakkataikina (Myllyn paras) taikka itse tehty piirakkapoghja
  • n. 300 – 350 g kirsikkatomaatteja
  • n. 200 – 300 g pehmeää vuohenjuustoa
  • yrttimaustetta
  • ripaus sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria
1. Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan. Kauli jäähtynyt taikina sopivan kokoiseksi, ja painele se sen jälkeen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Huuhtele tomaatit ja leikkaa kukin tomaatti kolmeksi viipaleeksi. Pehmennä vuohenjuustoa hieman, ja levitä se sitten taikinan päälle. Asettele päälle tasaisesti tomaattiviipaleet. Ripota piirakan päälle tuoretta yrttimaustetta, sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria.
3. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia (pohja on kypsä ja pinta kauniin paahtunut).



Pekonipiirakka
  • 1 valmis piirakkapohja
  •  2 pkt pekonia (280g) (puoletkin riittää, tämä määrä tekee piirakasta reilusti pekonisen)
  • 250g emmentaljuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • valkopippuria ja suolaa

1. Sulata taikina ja painele vuokaan. Painele taikinaa myös reunoille.
2. Leikkaa pekonit ohuiksi suikaleiksi ja paista kevyesti pannulla. Valuta paistinrasva pois.
3. Raasta juusto ja sekoita pekonin kanssa. Levitä seos tasaisesti pohjataikinan päälle.
4. Sekoita muna, kerma ja kermaviili. Mausta pippurilla ja suolalla.  Kaada seos vuokaan juuston  päälle.
5. Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.


Molemmat ovat omalla tavallaan herkullisia,  tomaatti-vuohenjuustopiirakassa maistuu vuohenjuusto sen verran voimakkaasti, että kannattaa varmistaa, etteivät syöjät inhoa vuohenjuustoa. Suosittelen myös omatekoisten piirakkapohjien käyttöä - valmiit tahtovat olla sitkeitä kaikesta mainostuksesta huolimatta.

Ei kommentteja: