Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
- 1 kpl pyöreä piirakkataikina (Myllyn paras) taikka itse tehty piirakkapoghja
- n. 300 – 350 g kirsikkatomaatteja
- n. 200 – 300 g pehmeää vuohenjuustoa
- yrttimaustetta
- ripaus sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria
2. Huuhtele tomaatit ja leikkaa kukin tomaatti kolmeksi viipaleeksi. Pehmennä vuohenjuustoa hieman, ja levitä se sitten taikinan päälle. Asettele päälle tasaisesti tomaattiviipaleet. Ripota piirakan päälle tuoretta yrttimaustetta, sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria.
3. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia (pohja on kypsä ja pinta kauniin paahtunut).
Pekonipiirakka
- 1 valmis piirakkapohja
- 2 pkt pekonia (280g) (puoletkin riittää, tämä määrä tekee piirakasta reilusti pekonisen)
- 250g emmentaljuustoa
- 1 kananmuna
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl kermaviiliä
- valkopippuria ja suolaa
2. Leikkaa pekonit ohuiksi suikaleiksi ja paista kevyesti pannulla. Valuta paistinrasva pois.
3. Raasta juusto ja sekoita pekonin kanssa. Levitä seos tasaisesti pohjataikinan päälle.
4. Sekoita muna, kerma ja kermaviili. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada seos vuokaan juuston päälle.
5. Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Molemmat ovat omalla tavallaan herkullisia, tomaatti-vuohenjuustopiirakassa maistuu vuohenjuusto sen verran voimakkaasti, että kannattaa varmistaa, etteivät syöjät inhoa vuohenjuustoa. Suosittelen myös omatekoisten piirakkapohjien käyttöä - valmiit tahtovat olla sitkeitä kaikesta mainostuksesta huolimatta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti