perjantai 12. elokuuta 2022

"Suurin niistä on rakkaus"- sukat

Kudoin hääparille kahdet sukat, toiset arkeen ja toiset muistoksi tästä suuresta päivästä, toki nekin on käyttöön tarkoitettu, mutta ne on tosiaan enemmän hääteemoitettu. Nimesin sukat "Suurin niistä on rakkaus"- sukiksi. 

Kudoin molemmat samalla mallilla, mutta hiukan eri kerrosmäärillä, jotta olisivat käyttäjänsä jalkaan sopivat.  K-sukat on aloitettu 52 silmukalla, puikkoina Novitan kulmikas 3mm. Ensin kudoin 3 kerrosta oikein, jonka jälkeen jatkoin 1 o, 1n joustinta niin, että oikeat silmukat ovat valkoisia ja nurjat mustia yhteensä 13 kerrosta. Sen jälkeen kudoin 18 kerrosta valkoisella oikein ja jalkoin 1 o, 1 n - joustinta valko-mustana 8 kerrosta.  Kantalappuun latoin 14+14 silmukkaa ja kudoin vahvistettuna 16 x 2 kerrosta. Kantapohjaan 7+7 silmukkaa. Kantalapun reunasta nostin 17 silmukkaa, joista kudoin heti 2+2 yhteen. Kavensin joka kerroksella kunnes kantapään puikoilla oli 18 silmukkaa. Tämän jälkeen kavennukset joka toinen kerros siihen asti, että kaikilla puikoilla on 11 silmukkaa. Kärkeen normaalit sädekavennukset. 

 
F-sukissa on samoin 52 silmukkaa. Aloitus menee aivan samoin kantalappun nostoihin asti. Tähän sukkaan sain siististi nostettua vain 16 silmukkaa ja kavennukset joka toinen kerros siihen asti, että puikolla on 12 silmukkaa. 
 

Kuviot on tehty silmukoimalla. Testasin siihen pariakin eri kuviota, mutta lopulta päädyin jälkimmäiseen sydämeen (koska ensimmäinen levisi todella leveäksi) ja yksinkertaisiin nimikirjaimiin. Mallit piirtelin näppärästi vanhaan kalenteriin, niin kuin kuvista näkyy.


Sormukset on kirjailtu sinne päin Novitan vanhalla Gold-langalla. 
 

Valmiina tämä setti näyttää tältä. 

Painoa näillä yhteensä n. 180g. Vuoden alusta yhteensä 1762g käytetty lankaa.

Ei kommentteja: