maanantai 15. elokuuta 2022

Kenkästroofi

Viikonloppuna juhlimme "lainalapsemme" häitä Helsingissä. Juhlapaikka oli aivan Helsingin ydinkeskustassa. Päätimme matkustaa sinne junalla monestakin syystä: junalla matkustaminen on helppoa ja, kun liput ostaa ajoissa, halpaakin; ei tarvitse etsiä parkkipaikkoja tai maksaa niistä, saa nukkua, jos siltä tuntuu. Ainoa miinus on, että aikataulut määrää joku muu, mutta kun varaa riittävästi aikaa, ei sekään ole ongelma. 

Koska myös kotikaupungissamme on parkkiongelma rautatieaseman läheisyydessä, päätimme kävellä rautatieasemmalle, jonne on meiltä kilometrin verran matkaa. Puolessa välissä matkaa huomasin, että käveleminen on jotenkin outoa ja matkan edetessä se kävi vain oudommaksi. Kun lopulta pääsimme junaan, huomasin, että kengästäni on korko puoliksi irti. Kyllä harmitti, todellakin, sillä olin pakannut matkaan vain kahdet kengät, nuo jalassani olleet matalat sandaalit ja korkeakorkoiset juhlakengät joilla ei yksinkertaisesti voi kävellä pitkiä matkoja ja joiden korkoja en halunnut pilata Helsingin mukulakivikaduilla. 


Helsingin päärautatieasemalle päästyämme korko oli kiinni vain pieneltä matkalta, joten minulle ei oikein jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin kiskaista korko kokonaan irti ja klonkata puolikkaalla kengänpohjalla eteenpäin. 
 
 

Hiukan katsoi hotellivirkailija pitkään, kun kysyin sisäänkirjautumisen yhteydessä kysyin lähintä kenkäkauppaa. Onneksi Citycenterin kauppakeskus oli muutaman sadan metrin päässä, joten sinne siis klonkkasin. Tiesin kyllä, että Helsinki olisi täynnä hienoja design-liikkeitä, mutta tässä kohtaa aikaa ei ollut niin paljon, että olisin ehtinyt niitä etsiä, enkä kyllä hikisenä ja rikkinäisellä kengällä olisi sellaiseen kehdannut mennäkään. Olin valmistautunut ostamaan mitkä tahansa kohtuuhintaiset kengät, jotka sopisivat jalkaan ja löytyisivät nopeasti siis käytännössä feikkikropsut Tokmannilta. En kuitenkaan koskaan päässyt Tokmannille asti, sillä matkalla osui silmiini Saiturinpörssin ikkunasta laatikolliset kenkiä ja suunnistin sinne. Nappasin mukaani kukalliset matalat tennarit, joiden hinta oli ruhtinaalliset 7€. Tennareissa oli nauhat viriteltynä yhteen reikään, mutta nappasin ne pois, jotta sain otettua kengät käyttöön heti.


Kenkärintamalla saldo on siis tasan, yhdet pois, yhdet tilalle. Kyllä rakkaille sukulaisilleni nauru maistui, sillä kun kävimme samaista lainalasta katsomassa Hollannissa hajosivat Herra Kirjoituksen kengät ja sekin reissu aloitettiin kenkäkaupasta.

Ei kommentteja: