perjantai 19. elokuuta 2022

Perusharmaat jämäsukat

Jälleen kerran kouraisin jämälankapussiani (olen edelleen tietoinen, että parit sukat odottavat kutomista valmiiksi ja ne pitäisi tehdä, mutta kun...) ja sain kouraani kasan erilaisia tummia ja harmaita jämiä ja aloitin niistä navettasukat. 

Koska puikkoina on Novita 3mm kulmikkaat, laitoin heti lähtöön silmukoita normaalia enemmän, sillä noilla tulee muutenkin napakampi neulos ja nuohan vastaavat kooltaan 2,5mm pyöreitä eli tiukkaa tavaraa tulossa. 

Silmukoita aloituksessa 60. Varressa viiden kerän jämät (jotka siis puolitin) ja kantapäässä kahden kerän jämät. Kantalapussa 16 + 16 silmukkaa ja 32 kerrosta, kantapohjaan 8+8 silmukkaa. Kantalapun reunasta nostettu 17 silmukkaa, ensimmäiset kaksi kerrosta kavennus molemmilla kerroksilla. Kavennukset joka toinen kerros kunnes puikolla 14 silmukkaa. 

Ihan tasan eivät raidat menneet, mutta kohtuullisen liki kuitenkin ja tiedän, että nämä kelpaavat saajalleen oikein hyvin.


Nämä sukkaparat joutuivat heitetyiksi syrjään, kun päätin sittenkin muistaa hääparia sukilla ja niillä oli aikataulu toisin kuin näillä. 

Painoa näillä 143g, mikä nostaa vuoden alusta summan 2163g.

Ei kommentteja: