keskiviikko 17. elokuuta 2022

Krassi-sukat - jälleen kerran "vielä yhdet"

Nallen vanha krassi-lanka on erään ystäväni suosikki väritykseltään, kuten olen muutaman kerran saattanut mainita. Olen kutonut hänelle useita sukkia siitä. Monta kertaa olen todennut, että nämä ovat nyt sitten viimeiset, kun tuota lankaa ei enää saa mistään. Aina jotenkin yllättävästi on kuitenkin käsiini päätynyt joku kerä tai kerän loppu tuota ja taas on saatu yhdet sukat lisää.

Tälläkin kertaa Naamakirjan Roskalava-ryhmästä saamistani langoista löytyi onneksi yksi vajaa kerä tuota Nallen Krassia. Puolitin kerän ja nyt toivon sen riittävän sukkiin. 

Aloitus 56 silmukalla, puikot Novitan kulmikas 3mm. Varressa 2o 2n - joustinta 40 kerrosta, en uskaltanut kutoa enempää, kun pelkäsin langan loppuvan.Varteen olisi riittänyt enemmänkin lankaa, mutta jälkiviisaus on paras viisaus eikä tässä tilanteessa auta asiaa, varret ovat nyt lyhyet.
 
Kantapäähän 14+14 silmukkaa, vahvistettu kantapää, nostot nurjalla. Kerroksia 17+17, kantapohjaan 7+7 silmukkaa. Kantalapun reunasta nostin 17 silmukkaa ja kavensin joka toisella kerroksella, kunnes puikoilla oli 13 silmukkaa. Terässä sädekavennukset pienemmällä silmukkavälillä (eli 4-3-2-1-0), kun toinen vaihtoehto olisi ollut 5-4-3-2-1-0.


Pienet nöttöset siis jäi lankaa eli jälleen etsitään lisää, jotta saisin taas kerran tehtyä ne viimeiset sukat
Nämä menevät myöhästyneeksi Leenan päivä - lahjaksi. 

Painoa tällä parilla  68g, mikä tarkoittaa sitä, että vuoden alusta olen kutonut 2020g lankaa. Yli kaksi kiloa oho.

Ei kommentteja: