torstai 18. elokuuta 2022

Materiaalirohmu liikkeellä

Tässä kohtaa voisi taas ihmetellä, että miten tässä taas näin kävi? Tarkoitukseni oli käydä kesälomareissulla tutustumassa naapurikaupungin kierrätyskeskuksen myymälään, se kun on paljon parempi kuin tämä paikallinen, jota ei taida enää olla olemassakaan. No vastoin netin tietoa myymälä oli suljettu vielä tämän viikon. 

Koska en päässyt sinne, päätin poiketa naapurikorttelin hyväntekeväisyyskirpputorilla ja paikallisessa materiaalipankissa. Se oli virhe, tiesin sen jo etukäteen, mutta siitä huolimatta menin. 

Hyväntekeväisyyskirppikseltä mukaani tarttui yksi Järvineuleen paita (materiaali 70% silkkiä ja 30% puuvillaa), jonka aion antaa äidille ja itselleni ostin balleriinat. Yllättäen kullanväriset, koska olen harakka. Aikaisemman kenkästroofin jälkeen päätin, että koskaan en enää lähde kaksilla kengillä matkaan, vaan aina otan mukaan myös kolmannet. Nämä sopivat siihen erinomaisesti. Molemmat yhteensä 2€.

Materiaalipankista mukaan tarttui myös iso kasa kaikenlaista. Nahkapaloja uutta laukkua varten, puoli kiloa lankaa Peppi Pitkätossu-raitasukkia varten, puuvillalankaa ja helmiä korvakoruja varten sekä puoliksi tehty paita. Paidasta ovat hihat ja etuosa valmiina, mutta loput langat eivät riitä takakappaleeseen eli pitänee pohtia, miten tuon kanssa kikkailisi. Nämä kaikki yhteensä 4€. 


Jokin noissa nöttösissä vetoaa minuun aina, siksi niitä on nytkin taas kasa, vaikka edellisiäkin on jäljellä vaikka miten paljon. Todellisuudessa nahkapalat ovat kauniin ruskeita ja paita vihreämpi kuin kuvassa. 


Vihreät ja keltainen lanka sekä helmet ovat tosiaan korvakoruja varten. Ievuskainen virkaa korut ja yhdessä olisi tarkoitus viimeistellä ne. Koskahan me ehtisimme tehdä niitä, alkaa näyttää siltä, että tämä kesä ei ole riittävän pitkä siihen, mutta ehkä sitten joskus.

Ei kommentteja: