perjantai 19. elokuuta 2016

Pintxo-viikko

Sain työkaveriltani vinkin, että täällä järjestetään tällä viikolla pintxo-viikko. Ensimmäinen kommenttini oli: "järjestetään anteeksi mikä?" Häneltä ja googlelta kyselemällä selvisi, että kyse on paikallisten ravintoiloiden kilpailusta, jossa jokainen on suunnitellut ja toteuttanut omanlaisensa pintxon. Pintxo taas on oikeastaan tapas (älkää vain kysykö, miksi helppo ja selkeä asia on pitänyt vääntää tuolloiseen muotoon) eli parilla suupalla syötävä edullinen pikkupurtava.

Kaikkiaan 15 ravintolaa osallistuu tuohon kisaan, jossa tosiaan siis yleisön äänten perusteella palkitaan paras. Kyselin heti, olisiko Herra Kirjoitus valmis kiertämään minun kanssani edes osan noista paikoista maanantain ja perjantain välisenä aikana, jolloin kilpailupurtavia on tarjolla. Asetin itselleni tavoitteeksi poiketa kymmenessä paikassa, kaikissa käyminen oli mahdotonta jo ihan logistisesti ja aikataulullisesti, koska yksi ravintoloista sijaitsi meiltä katsottuna niin kaukana, ettei sinne kannattanut parin suupalan takia läheä ajamaan ja pari muuta oli vastaavasti lounaspaikkoja, joihin oli mahdotonta ehtiä.

Kaikki pintxot maksoivat 2€ kappale, ulkonäön, maun ja laadun vaihdellessa melkoisesti.

1) saaristolaisleipää, lämmisavulohta, pinattia, tuorejuustoa, punasipulia ja limeä (tasaisen klassisen makuinen, kohtuullisen kokoinen herkkupala, suosittelisin)

2) siemennäkkäri, kylmäsavuporo, tuorejuusto, persilja ja karpalo (tylsähkö, ei mitenkään erityisen maukas, koska persilja maistui kaiken yli,  pieneksi suupalaksikin kovin pieni)

Ei kommentteja: