maanantai 1. elokuuta 2016

Kahdeksan tunnin sopimus

Tänä aamuna kun viideltä katsoin kelloa, totesin, että nukkumaan pääsee aikaisintaan pyöreän kellon ympäryksen kuluttua. Vähän aikaa sitten tein itseni kanssa sopimuksen kahdeksasta tunnista, joka päättyy siis siihen samaan iltapäivä viiteen. Sen kahdeksan tunnin verran pitää siis vielä jaksaa. Samaan sopimukseen sisällytin kyykkyhaasteen 50 kyykkyä, niistä pitää selvitä päivän aikana. Ja tietenkin tyhjätä ne luvatut lahjoituskankaat siihen osoitteeseen, mihin ne on tarkoitus viedä.

Muutoinkin olen aikatauluttanut päiväni varsin minuutilleen; kello 16:05 kotona, kello 16:10 auto lastattuna, kello 16:15 materiaalipankilla, kello 16:20 kotona, 16:25 suihku, 16:30 ruoka, 17:00 nukkumaan, jos siltä tuntuu. Jos ei nukuta, niin sitten muutama kerros sukan kudinta ja vähän netin selailua ja sitten nukkumaan viimeistään kello 20:00. Ensimmäinen Viidakko-sukkapari on sen verran jännässä vaiheessa, että tekisi mieli yrittää saada se valmiiksi. Toisaalta pohdin myös sellaista vaihtoehtoa, että jos menisi silloin viideltä nukkumaan, mutta vähissä vaatteissa ja ulos. Tulisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla, lepoa ja rusketusta.

Kun vaan saan itseni pidettyä liikkeessä seuraavien tuntien ajan, niin eiköhän tämä tästä. Tämä kun on paras tapa kääntää oikeaksi yövuorojen päälaelleen kääntämä vuorokausirytmi. En tosin ole ihan varma, miten hyvin yksi pitkä yö riittää korvaamaan sen valvotun, mutta uskoakseni ainakin paremmin kuin lyhyeksi jäänyt yö aamun muutaman tunnin nukkumisen vuoksi. Onnekseni saan nukuttua mihin vuorokauden aikaan vain, kunhan olen riittävän väsynyt.

Edessä on muutenkin ahkera viikko, työtunteja kertyy tällä viikolla  rapiat 50 ja silti minulla on viikonloppu vapaata. Kyllä se on jälleen kerran oma valinta, enkä ainakaan vielä tässä kohtaa kadu sitä, voi olla, että perjantaina olen eri mieltä asiasta. Ja seuraavan kerran sitten muuta mieltä taas sillä kohtaa kun kuitaan jonkun lankakaupan laskua ja kiitän itseäni ahkeruudesta, kun ei tarvi viimeisiä ruokarahoja siihen pistää.

Mukavasti aika on tässä edennytkin, kahdeksasta tunnista on jäljellä enää vajaat seitsemän, joten lienee ensimmäisen kyykkysarjan aika.

Ei kommentteja: