perjantai 1. huhtikuuta 2016

Tiskiainetesti

Vaikka päiväys viittaa vahvasti aprillipilaan, kyse ei ole siitä. Kuunvaihde vain sattuu olemaan sopiva aika tällaisen testin aloittamiselle eli siitä on sitten helppo laskea, miten kauan kyseisessä pullossa pesuainetta riittää.

Olen jo pidemmän aikaa ollut sitä mieltä, että tiskiaineiden hinta-laatu-suhteissa on valtavat erot ja siitä syystä nuukailija on nyt etsimässä sitä parasta poimiakseen kirsikat kakusta noin kuvainnollisesti. Meillähän ei ole astianpesukonetta eli kaikki tiskit pestään käsin ja vielä niin, että yleensä naispuolinen tiskikone hoitaa ne - ihan siitä syystä, että se miespuolinen haaskaa sekä vettä että pesuainetta. Yleensä astianpesuaine on ollut sitä halvinta merkkiä, mitä tarjouksesta saa ja sitä on myös tullut tarjouksesta haalittua varstoonkin. Nyt on sitten aika käyttää varastoja ja kokeilla, miten kauan yksi pullo käytössä riittää.

Ensimmäisenä testaukseen joutuu Alio-merkkinen aine. En ole kuullutkaan tästä aiemmin ennen kuin kyseinen pullo tuli vastaan jonkun halpakaupan tarjouksessa eurolla litra. Pullon tekstit ovat saksaksi, joten jonkun oudomman tehtaan tuontitavaraa tämä on.  Tämän verran pullossa on siis 1.4. - olen muistaakseni kerran ottanut siitä jonkun tipan, mutta kovin paljon vajaa tuo litra ei ole.


Ainetta käytetään siis ihan normaalisti, ei nuukailla eikä hunsata. Katsotaan sitten vaikka parin kuukauden kuluttua, miten paljon pullosta on siinä vaiheessa jäljellä vai onko enää mitään.

Ei kommentteja: