maanantai 4. tammikuuta 2016

Tammikuun tavoitteet

Osta vain välttämätöntä - vuosi on siis käynnistynyt.

Tammikuun erityistavoitteeksi nostan taas yhden vanhan jutun, jota täällä olen monta kertaa pyöritellyt. Yritän valjastaa myös Herra Kirjoituksen mukaan tähän, nimittäin tarkoitus olisi, että tammikuussa emme osta yhtään ainutta muovipussia. Paino tietenkin sanalla osta, ei ole suoranaisen kiellettyä ottaa vastaan ilmaista pussia, jos sitä kaupasta tarjotaan. Todennäköisyys tähän on kuitenkin häviävän pieni, sillä yleensähän noita pusseja tarjotaan erikoisliikkeistä ja niihin taas ei ole ostamattomalla ihmisellä mitään asiaa. Ruokakaupasta kassin joutuu ostamaan, joten se on kiellettyjen listalla. Meillä on kummallakin mukana kassi pieniä ostoksia varten, Herra Kirjoituksella taskussa ja minulla laukussa ja isommat ostokset yleensä tehdään suunnitellusti, jolloin myös tulee otettua kassi tai kasseja kotoa mukaan.

Lisäksi otan tammikuun tavoitteeksi sen kolme kertaa puoli tuntia liikuntaa viikossa. Tiedän, että tammikuu on huono aika aloittaa, koska inhoan sieluni syvyyksiä myöten kylmää, pimeää, tuulta, sadetta ja liukkautta  ja noita kaikkia on tarjolla yllin kyllin tammikuussa. Voi jospa tänä vuonna saisin tilattua mieleiseni tammikuun sään, kymmenen senttiä lunta ja maksimissaan viisi astetta pakkasta, sellaisessa kelissä jaksaisin kummasti lenkkeilläkin. Tuulen piiskatessa jääpuikkoja naamaan tai nilkkoja myöten loskassa ei oikein huvita.

Noiden lisäksi keskityn siihen, että en osta mitään tarpeetonta. Näissä kolmessa tavoitteessa on jo kyllin tavoitetta tammikuuksi. Siinä kun on 31 päivää, jolloin pitää muistaa, ettei tosiaan saa ostaa mitään muuta kuin ruokaa - en ainakaan äkkiä keksi autohuollon ja ompelukoneen huollon, jotka ovat niin sanottuja pakollisia menoja ja nekin ovat itse asiassa palveluita eikä tavaroita, jos pitää pilkkua oikein viilata.

Ja tietenkin otan itsekuripäiväkirjan käyttöön ja kirjaan kaikki huushollista poistuneet ja sinne saapuneet tavarat. Tässä kohtaa tavara on siis jotain sellaista, joka ei ole syötävää, juotavaa tai sytykeruusujen valmistukseen liittyvää.

Sekä vielä se perinteinen jokaisen vuoden alkuun liittyvä tavoite ruokahävikin pysymisestä nollassa ja ruokabudjetin säilymisestä kohtuullisena - nämä taitavat olla ne jokaisessa nuukuusblogissa esiintyvät tavoitteet.

Luultavasti tuossa on jo enemmänkin tavoitteita kuin pystyn täyttämään.

2 kommenttia:

Herra Kirjoitus kirjoitti...

Yritän pitää mielessä sen, että taskussani majailee pieni kassi, joka kulkee helposti mukana ja eikä tarvitsisi ostaa sitä muovipussia...

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Hienoa Muru! Tammikuun tavoite on siis siltä osin turvattu :-)