sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Itsekuripäiväkirja viikko 3

Kolmas viikko alkoi tehokkaissa tunnelmissa. Sen sijaan, että olisin venynyt maanantai illan koneella ja surkutellut mennyttä viikonloppua, päädyimmekin vihdoin ja viimein siivoamaan autotallin sellaiseen kuntoon, että auton sai sinne. Toki auto sitten myös kaivettiin kinoksesta ja ajettiin sinne talliin.

Pitkän jahkailun jälkeen ja herra Kirjoituksen lopullisella päätöksellä tilasin kesästä asti roikkuneeseen sohvaprojektiin dc-fixit Bauhausista, toimituskuluineen n. 25€. Valkoisen sijaan kuitenkin pyökinväriset. Väri oli siis herra Kirjoituksen päätös, itse olisin varmaan hankkinut valkoisen.

Maanantaina tiskit jäivät tiskaamatta, mutta se ei paljon paina, kun tuo autotalliasia tuli hoidettua valmiiksi. Se on kuitenkin painanut minua pitkään. Roskat sentään kannettiin ulos ja myös kasa kaikenlaista muuta tavaraa, joista saimme vaihdossa ruokaa. Tilannetta juhlistettiin kupillisella kovaa teetä, voin lämpimästi suositella toffeen makuista keisarin morsianta tehostettuna hunajarommilla - ei tarvitse lisätä sen paremmin hunajaa kuin sokeriakaan - kuppien kilistelyyn oli sikälikin aihetta, että samalla tyhjeni se 9kk avattuna ollut hunajarommipullo.  Kaupassakin tuli maanantaina käytyä, samoin tiistaina, kaikkiaan 25€ tuli käytettyä heldelmiin, leipään, jogurttiin, kananmuniin, valmiiseen kalakeittoon, kanasuikaleisiin, makkaraan ja pariin eineslaatikkoon, joilla pärjätään hyvin ensi viikkoon ellei koko ensi viikon.

Maanantaina oli todella tiukka paikka yrittää ohittaa karkkihylly, sipsipussit ja tarjouksessa olleet minimutakakut. Kuitenkin onnistuin kiertämään nuo houkutukset ja jättämään herkut ostamatta. Tiistaina välttelin myös tarkotuksella noita osastoja ja selvisin edelleen puhtain paperein kaupasta.

Keskiviikkona ahkeroin kotitöissä ennen kuin menin yöksi töihin. Torstainen toinen yö nosti houkutukset sen verran korkealle, että Herra Kirjoitus lankesi yllytyksestäni tilaamaan pizzat ja vierailemaan kaupan karkkihyllyllä. Hävettää... yritän pysyä vahvempana ensi viikolla.

Viikonloppu menikin sitten maalla, mamman jääkaapilla, mikä varmisti sen, että ruokaa ei tosiaan tarvitse hakea kaupasta alkavalla viikolla maitoa lukuunottamatta. 

Viikon kulut siis n. 50€ eikä yhtään ostettua uutta tavaraa, kun noita joulukuun hankintoja ei lasketa. Muovipussien suhteen sattui yksi lankeemus, Herra Kirjoitus kävi kaupassa ja unohti kestokassinsa kotiin, tavaraa oli sen verran paljon, että hänen oli pakko ostaa muovikassi saadakseen ne kuljetettua. Kuitenkin melkoisen hyvin tähän mennessä - puoli kuuta elettynä ja vain yksi ostettu muovikassi.


Ei kommentteja: