tiistai 12. tammikuuta 2016

Minion-sukat

Sen sijaan että tekisin keskeneräisiä joululahjasukkia, olen innostunut kutomaan ihan muuta. Noista joululahja sukista vielä sen verran, että nyt on 1 ja 2/3 sukkaa valmiina eli toiveissa on, että saan ne kenties valmiiksi ennen kuin kuu vaihtuu.

Löysin Pian blogista ohjeen Minion-sukkiin ja koska laatikoissani sattui olemaan valmiina sekä kuninkaankeltaista seiska veikaa että sinistä isoveljeä, päätin kokeilla tuota ohjetta. Lankakauppaan meneminen on edelleen kiellettyä, joten pystyn toteuttamaan vain sellaista, mihin minulla on langat kotona.

Periaatteessa ohje on äärimmäisen yksinkertainen. Sukkiin tulee 11 silmukkaa puikolle (koko n. 30) sukkien suihin kudotaan kolmisen senttiä yksi oikein yksi nurin joustinta keltaisella, sitten neljä senttiä oikein keltaisella, kaksi oikeaa kerrosta mustalla ja sen jälkeen vielä viisi senttiä oikeaa keltaisella. Tämän jälkeen vaihdetaan siniseen, kudotaan kaksi kerrosta oikein sillä, tehdään kantapää ja jatketaan loput oikeaa neuletta sinisellä. Pian ohjeessa kärki on musta, mutta minun silmääni se ei mielyttänyt, vaan tein mieluummin koko sukan terän sinisellä. Koska Isoveli on sen verran paksumpaa, vähensin terän silmukkamäärän 10:n per puikko.

 


Myös silmistä halusin enemmän näköiset, joten tein ne neljällä värillä ohjeen kolmen värin sijaan. Ja tietenkin oli pakko tehdä toiselle minionille vain yksi silmä ja kokeilla vähän erilaista ilmettä kumpaankin sukkaan.


Hiuksiakin mietin, mutta ne jätin nyt tällä kertaa tekemättä. 

Ei kommentteja: