torstai 5. helmikuuta 2015

Pullohartiaisen pelastus

Minua on siunattu tai paremminkin kirottu sellaisella ominaisuudella kuin pullohartiat, mikä tietenkin tarkoittaa valuvia liivinolkaimia useimmissa rintaliivimalleissa. Varsinkin kun nykymuoti suosii avaria kaula-aukkoja ja olkaimien sijoittamista mahdollisimman etäälle kaulalta, jotta ne eivä kurkkisi kaula-aukosta. Onhan tuo toki ymmärrettävä asia, eivätkä ne kurkkivat olkaimet mitenkään ole fiksun ja filmaattisen näköiset. Pullohartiaiselle tuollaiset rintaliivimallit ovat kuitenkin kauhistus tai minun tapauksessani olivat, olivat siihen asti kunnes löysin muovilärpäkkeen, jonka tarkoitus on estää olkaimien valuminen.

Turha kai sanoakaan, että ostin sellaisen heti ja vielä kaikissa kolmessa värissä joita oli saatavilla. Jotenkin olen kuitenkin onnistunut kadottamaan sekä ihonvärisen että valkoisen ja nyt viime viikolla katosi viimeinen oljenkorteni eli musta versio tuosta h-koukusta. Tuo koukkuhan toimii niin, että sillä vedetään olkaimet keskelle selkää ja kulkemaan koukun kautta, jolloin ne eivät mitenkään pääse valumaan. Melkein sama asia siis, jonka voi tehdä irroitettava olkaimisilla liiveillä laittamalla olkaimet ristiin.

Olin jo vuosia sitten nuo ostaessani päättänyt, että seuraavalla kerralla en enää maksa itseäni kipeäksi (jos oikein muistan liiviliike velotti monta euroa yhdestä kappaleesta) moisista muovivekottimista ja itse asiassa kokeillutkin, että vastaavan pystyy melko pienellä vaivalla värkkäämään itse.

Tällaisen kiinnittimen valmistukseen tarvitaan vain kasa käytöstä poistettuja muovikortteja, tussi, sakset ja liimaa. Ensiksi tietenkin pesin ja desinfioin kortit, sillä en halua iholleni mitään sellaista, mikä on käynyt ties miten monessa likaisessa lukijassa ja tahmaisessa kädessä.

Seuraavaksi piirtelin alkuperäisen mallin mukaan (olin ollut kaukaa viisas ja kopioinut alkuperäisestä kiinnikkeestä itselleni heti mallin, kun heti ajattelin tekeväni seuraavat kiinnikkeet itse) korteille kuviot. Tavalliselle pankkikortin kokoiselle läpykälle noita mahtui kaksi.

Varmistaakseni, että h-solkeni kestävät käytössä liimasin noita kaksi yhteen, jotta niistä tuli tukevampia.
Viimeksi putsasin tussit pois (ja siitä ei tietenkää ole kuvaa) ja niin nuo ovat valmiita käyttöön. Vaikka uskonkin yhdeksän kappaleen kestävän käytössä useamman vuoden, olen silti ajatellut hankkia itselleni sellaiset silikonset olkapääsuojat, jotka paitsi estävät olkainten valumisen, myös helpottavat liivien painoa olkapäillä.  Tuohon palataan kuitenkin ensi vuonna, tänä vuonna pyrin edelleen pysymään ruodussa kaiken uuden hankkimisen suhteen.

Ei kommentteja: