tiistai 3. helmikuuta 2015

Helmikuun ruokalista

Edessä on hyvin mielenkiintoinen helmikuu, sillä sen aikana pitäisi saada pakasteet ja kaapit tyhjiksi, takaraja on maaliskuun toinen päivä. Kaupasta siis pitäisi kotiin kantaa mahdollisimman vähän kaikkea ja käyttää hyväksi pakasteita ja valmiina olevia kuivakaapin tavaroita niin paljon kuin mahdollista.  Pikaisella inventaariolla on selvää, että seuraavia asioita ainakin on tarjolla alkukuusta: possunfilettä, munakasta sekavihanneksilla, kinkkukiusausta, capuccinomoussea, mansikka-banaanipirtelöä, vaniljajäätelöä ja vadelmia, katkarapusalaattia, köyhiä ritareita, hollantilaista tonnikalavuokaa, ruisleipää ja sämpylöitä sekä kaikkia mahdollisia marjoja ihan niin paljon kuin jaksaa ja kykenee syömään.

Nyt on sitten todellakin tosi edessä, sillä vaikka olisi mitä mielitekoja, niin aina on ensin pakko katsoa pakkaseen ja kaappeihin ja sitten vasta miettiä, puuttuuko tosiaan jotain. Katkarapusalaatista puuttuu suurin osa tuoreista aineista, sen tiedän, mutta eipä salaattia voi pakastaa.

Noiden lisäksi tarjolla on valmiita Uncle Ben's kastikkeita ja tortilla lettuja, paria erilaista juustoa ja kananmunia, riisiä ja makaronia sekä pussikaurapuuroa eli taitaa ulkona syöminen jäädä haaveeksi tässä kuussa.

Mielenkiinnolla kuitenkin tartun haasteeseen ja lupaan itselleni palkkioksi ulkoruokinnan, mikäli onnistun pyörittämään helmikuun ruoat niin, että selviän nolla (tai liki nolla-) hävikillä ja saan tyhjää tilaa aikaiseksi. Ihan tyhjiksi ei ole tarkoitus saada kuin pakasteet, mutta esimerkiksi kahvia ja teetä kaappeihin jää varmasti.

Ei kommentteja: