sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Indigo & Rancho

Lautapelirintamalla on ollut viime aikoina varsin hiljaista, eikä hankintoja juuri ole tullut tehtyä. Osin ihan siitä syystä, että kirjoitin joulupukille ottavani mielläni vastaan joko vuoden 2014 aikuisten pelin Splendorin tai perhepelin Battle Sheepin. Jos joulupukki vaikka toisi jomman kumman, niin on ihan turha hankkia ennakkoon tuplakappaletta. Toisaalta, jos joulupukki ei toisikaan peliä, sellaisen saattaa saada joulun jälkeen edullisemmin joko alennusmyynnistä taikka huuto.netistä, mikäli joulupukki olisi erehdyksessä johonkin muuhun perheeseen vienyt kaksi samaa peliä.

Jotain kuitenkin tuli hankittua, kun sopiva tarjous tuli kohdalle.

Indigo, on saanut nimensä tummansinisestä väristä, joka oli aikanaan kallis ja haluttu väriaine. Pelaajat keräävät arvokkaita jalokiviä luomalla pelilaudalle reittejä, joita pitkin he kuljettavat jalokoivet pelilaudan reunoilla oleville uloskäynneille. Uloskäynti kuuluu joko yhdelle pelaajalle tai se on kahden pelaajan omistuksessa. Pelaajan päästessä omalle uloskäynnilleen, muut pelaajat eivät saa mitään, mutta jaetuilla uloskäynneillä myös toinen pelaaja saa jalokiven! Säännöt väittävät pelin olevan helppo ja joka kerralla vaihtuva.

Pelin paloista tulee väistämättä mieleen Bombay Bazaar - osa paloista on kuin suoria kopioita kyseisestä pelistä, erona vain se että, Indigossa on polkuja ja Bombay Bazaarissa norsunkärisiä.

Toinen hankintamme oli Superfarmarin, KLIK, jatko-osa Rancho. Nyt farmareiden tulee eläinten kasvattamisen ja vaihtamisen lisäksi hankkia maata, joilla eläinlaumat voivat laiduntaa. Voittaakseen pelaajan on kerättävä lauma, joka sisältää vähintään yhden hevosen, lehmän, lampaan ja jäniksen. Ja jokaisen eläimen on mahduttava hankitulle laidunmaalle. Läheisessä metsässä vaanivat kettu ja susi uhkaavat kaikkia pelaajia samanaikaisesti.

Pelissä on paljon samaa kuin Superfarmarissa, samantyyliset herkulliset eläinhahmot, samat 12 tahkoiset nopat, Ketun ja Suden muodostamat vaarat. Erona on sitten se, että vaara koskee kaikkia pelaajia jokaisen heittovuorolla ja myös se, että eläimet voivat loppua kesken (periaatteessa tämä mahdollisuus on olemassa myös Superfarmarissa, mutta ainakaan meidän peleissämme se ei ole koskaan toteutunut), koska niitä otetaan peliin vain tietty määrä.

Indigo kustansi 12€ (alennusta yli 60%) ja Rancho 20€ (mikä sekin oli liki kymmenen euroa edullisempi kuin muualla), hankintapaikka Hong Kong tavaratalo. 

Ei kommentteja: