maanantai 15. syyskuuta 2014

Suunnittelua ja raportointia

Takana on siis yksi viikko suunnitelmallista normaaliarjen palauttamista ja voin läpsäistä itseäni selkään tai olkapäälle - sen verran hyvin onnistuin.

Sain tosiaan koko huushollin siivottua syyskuntoon ja kaikenlaiset lentävät ovat jättäneet ikkunamme rauhaan, mikä asiantila toivottavasti säilyy jatkossakin. Tuo siivouksen määrän lisääntyminen ajatellusta maksimissaan kolmesta huoneesta kaikkiin muutti silti viikkosuunnitelmia yllättävän vähän. Toisaalta se lisäsi aikas paljon vapautta tähän kakkosviikon suunnitelmiin, sillä siivousprojektin oli ajateltu jatkuvan vielä tälläkin viikolla.

Siis se raportti koko viikosta menee suunnilleen seuraavasti.
Näissä onnistuin yliodotusten: siivous, kolmen huoneen sijasta koko koti
Nämä menivät putkeen: perjantain teatteri, lauantain kyläily ja yksi liikuntakerta viikossa.
Näissä olisi parantamisen varaa: tavaran poistaminen

Siivouksesta olen jauhanut jo kyllästymiseen asti, joten siitä ei sen enempää. Teatterista voisi todeta, että se onnistui myös yli odotusten eli näytelmä oli oikeasti hauska, ja nauraa sai oikein kunnolla, roolihahmot ja niiden toteutus oli viimoisen päälle mietitty ja puvustuskin oli ilo silmälle. Kylässäkin oli hauskaa, pääsimme pelaamaankin pitkästä aikaa ja nauttimaan isännän kokkaamia herkkuja. Se yksi liikuntakerta muotoutui hiukan erilaiseksi kuin olin ajatellut, sillä sekin totetutettiin hyötyliikunalla - kävimme sunnuntaina sieni- ja marjaretkellä. Kun mukana oli saaliinhimoinen supermetsänkulkija, ei reissu ollutkaan mitään leppoisaa lönköttelyä, vaan tahti oli kuin satasen aidoissa mutta matkana maraton. No, saalistakin tuli ja hiki myös, kun yritti sekä pysyä perässä että ehtiä noppia marjoja ja sieniä (saimme vain kehnäsieniä ja niitäkin sen verran, että riittävät yhteen piirakkaan) talteen. Puolukoita irtosi sitten kerta reissulla koko talven tarve, sillä puolukat eivät oel suosikkimarjojamme.

Tavaran poistamisestakin olen jo maininnut, että niitä luvattuja viittä poistoilmoitusta en laatinut, mutta silti tavaraa poistui kaikkiaan parinkymmenen kappaleen verran alkaen yhdestä nojatuolista ja päätyen vanhentuneisiin hammasharjoihin ja rikkinäisiin siivousrätteihin. 

Tulevalla viikolla on sitten tarkoitus viimeistellä koti, siivouksesta jäi pari kassia, joihin tuli koottua kaikkia epämääräistä odottamaan korjausta tai poistoa. Ne puran tällä viikolla, samoin huolehdin kodin pyykkihuollosta eli pesen ja silitän sekä laitan kaappiin.

Yhden tai oikeastaan puolitoista iltaa saan viettää issekseni Herra Kirjoituksen työmatkaristeillessä. Noille illoille olen varannut "rouvan huoltoa" eli kulmien nypintää ja niiden sekä ripsien värjäystä, karvanpoistoa, kynsien laittoa ja jalkahoidon.

Lisäksi aion ottaa itseäni niskasta kiinni sen suhteen, että hoidan poistoilmoitusten laadintaa urakalla, aion napsia valmiiksi kymmenen ilmoitusta. Ja sitten se tärkein, kaksi puolen tunnin hikiliikunta kertaa viikkoon, pienistä puroista kasvaa suuri virta, lisäksi työmatkaliikunta. Noiden ohella hoidan vielä virastoasioita ja hammaslääkärin (vuorossa tarkastus ja paikkaus) pois päiväjärjestyksestä. Siinäpä ne sitten ovatkin viikon suuret suunnitelmat.

Ei kommentteja: