tiistai 23. syyskuuta 2014

Ihan vaan vähän ostoksia

Minusta ei näköjään ole kohtuullisuuden polkujen kulkijaksi, ensin yritetään olla ostamatta mitään ja sitten repsahdetaan oikein kunnolla.

Lupasin itselleni palkasi 50 euroa shoppailurahaa siitä hyvästä, että selvisin suursiivouksesta viikossa. Se on ehkä noin 10% siitä, mitä joku siivousfirma olisi siivouksesta ottanut, joten koin olevani sen verran velkaa itselleni tai paremminkin halusin palkita itseäni. Niinpä pistin tuon rahan haisemaan varsin tehokkaasti.

Olen jo pitkään harkinnut uuden työrepun ostamista. Nyt sitten löysin kaksi, enkä osannut valita niiden väliltä. Koska molemmat mahtuivat budjettiin, päätin ottaa ne molemmat, sitten on laukkua lopuksi ikää.  Yhteensä ne maksoivat 11€.

Puman musta peruslaukku oli ostosteni kallein yksittäinen osa, maksoi 7€. Hinta oli alennettu tuotteessa olevan vian vuoksi (näin luki hintalapussa), en kyllä löytänyt repusta muuta kuin yhden pienen maalitahran, joka on paitsi helposti mustalla tussilla peitetty, ei häiritse minua sellaisenakaan.



Mitään muuta vikaa en tuosta repusta löytänyt, testasin vetoketjutkin moneen kertaan ja toimivat ja muutenkin reppu oli todella siisti. Kahta asiaa silti mietin, paljonko repun hinnassa oli merkkilisää ja oliko se kenties hinnoiteltu tuolla vikalapulla siksi, että se oli tarkoitettu jollekin muulle. Myyjä nimittäin tuijotti minua aika pitkään löydettyäni tuon muiden reppujen alta ja otettuani sen itselleni. Tähän siirsin työkamani heti kotiin päästyä ja sitten aletaan testata, miten kauan se kestää.

Toinen hankintani oli liki puolet halvempi, sellainen retrovärinen perusreppu, yhdistelmä armyvihreää, viininpunaista ja sinistä.

Tämän repun juju oli tuplavetoketju, jonka takaa paljastui lisälokero siis sellainen, jonka voi levittää käyttöön vetoketjun avaamalla.Sehän on tällaiselle tavarahamsterille mitä loistokkain juttu.



Vikaakin 4 euron hintaisessa repussa toki oli. Nimittäin tuon levitysosan vetoketjuun on kertynyt jotain likaa pienelle alueelle. Se ei haittaa vetoketjun aukeamista ja kukapa sitä tuolta alhaalta huomaisi, joten en taida edes yrittää superputsasta tätä.


Reppujen lisäksi tuhlasin viiteen kenkäpariin. Kyllä vain, viisi paria ballerinoja tuli hankittua. Väreinä hopeaa, kultaa, ruskeaa, punaista ja limeä. Nuo limenväriset vien työkengiksi ja muut jäävät sitten mitä todennäköisemmin odottamaan ensi kesän käyttöä. Kaikki nämä yhteensä 17,20€, jossa on 4,20€ postikuluja noista punaisista kengistä.




Ja sitten vielä jotain niin kovin tuttua: hiuspantoja ja helmiä. Jotenkin taas vaan haksahdin noita ostamaan. Helmirannekoru ja seitsemän hiuspantaa yhteensä 2,50€. Nämä kaikki ovat peräisin kirppiksiltä.
  
 
Lisäksi ostin Kontista suomalaista valmistetta olevan pikkulaukun, jonka materiaali on aitoa mokkaa nahkakoristein. Hintaa tuolla oli 2€. Lisäksi ostin pienen rasian ja harmaat helmet, jotka maksoivat yhteensä euron, nämä ja osa kengistä ovat peräisin huuto.netistä.


Kaikkiaan sain siis kulutettua noin 34 euroa näihin ostoksiini.

Ei kommentteja: