lauantai 27. syyskuuta 2014

Hyviä ja huonoja uutisia

Miten ihmeessä se aina meneekin niin, että silloin kun ei saisi ostaa mitään, ne parhaat tarjoukset osuvat kohdalle. Niin kävi nytkin ja päätin, että en jaksa alkaa vääntää kohtaloa vastaan, vaan lankesin ostamaan - jälleen kerran.

Meillä on Sodastream, mutta kun tuli tilaisuus ostaa toinen lisävarusteineen alta 20€ hintaan, tietenkin ostin. Hienompi Sodastream kuin meidän vanha, kaksi täyttökaasupatruunaa ja paketillinen pullon puhdistukseen tarkoitettuja tabletteja kustansi 18€.



Lisäksi tarjolle tuli kasa Pentikin Tapion astioita, niitä joita olen täälläkin moneen kertaan esitellyt kokoelmani karttuessa. Viimeksi tein aiheeseen liittyviä hankintoja elokuussa. Nyt sitten lankesin ostamaan samalta myyjältä huuto.netistä toisenkin Tapio-astia paketin. Tällä kertaa paketissa oli 9 isoa matalaa lautasta ja kuusi pienempää lautasta, joista yksi oli kahvikupin aluslautanen, kaksi teekupin aluslautasia, kaksi kahvikupin pullalautasia ja yksi teekupin pullalautanen. Nämä pienemmät lautaset olivat syy siihen, miksi huusin tuota pakettia "silmät vinossa". Ne kun olivat ne strategiset puutteet astiastossani.


Isoista lautasista pistin 8 kpl saman tien myyntiin, ja jätin itselleni vain yhden - niitä isoja lautasia on nyt sitten 14 kpl. Teekuppeja aluslautasineen ja pullalautasineen on 14 kpl (siis kaikkia tuo 14 kpl). Kahvikuppeja on 15 kpl, samoin kahvikupille tarkoitettuja pullalautasia, mutta kahvikupin aluslautasia on vain 13 kpl.

Jos siis voisin esittää toiveen tuonne yläilmoihin, niin mielelläni ostaisin vielä pari kahvikupin aluslautasta ja tietenkin kohtuulliseen hintaan maitopurkin kaatimen, kahvikannun, tarjottimen, maljakon ja sen sydämen muotoisen lautasen...Nuo ovat nimittäin ne osat, jotka "täydellisestä" kokoelmasta puuttuvat. Kun tarpeeksi alkaa miettiä, niin onhan tuohon sarjaan aikanaan tehty myös lasit ja lautasliinat, joten jos kaikki haluaa koota, niin kyllä siinä keräämistä riittää. Taidan siis tyytyä näihin tavallisiin käyttöesineisiin ja esittää toiveen vain niistä kahvikupin aluslautasista.

Ei kommentteja: