lauantai 6. heinäkuuta 2013

Loma eloa

Rouva Jälkikirjoituksen kahden viikon kesälomasta on takana melkein viikko, josta suurin osa on vietetty kotikotona pistämässä pölliä kappaleiksi ja pinoon. Nyt on sitten viimeisetkin vuoden 2011 Tapani-myrskyn aikaansaannokset ainakin jollakin tavoin siivottu - ainakin tällä tietoa tilanteen pitäisi olla hanskassa, sillä saimme perjantaina viimeiset puut haloiksi kuivumaan ja odottamaan pätkimistä, joka tapahtuu sitten ensi kesänä.

Sen verran on ollut rankkaa tuo puiden kanssa puuhastelu, että ovat jääneet vähemmistöön niin blogi kuin sähköpostikin. En itse asiassa saanut edes kirjattua tilikirjaan puuttuvia viittä merkintää koko viisi päiväisen siellä olomme aikana. Sikäli elo siellä oli helppoa, kun uusia kuitteja ei kertynyt jonoon, vaan "talkoolaiset" pääsivät valmiiseen pöytään herkuttelemaan.

Ensimmäisenä aamuna kotiin kaupunkiin päästyämme kaivoin komerosta esiin pölyrätin ja mopin. Siinä vaiheessa Herra Kirjoitus lähes kiljaisi: Oletko hullu, mehän imuroitiin juuri ennen kuin lähdettiin täältä! Onko sulla joku siivoussyndrooma?" Asia oli sikäli totta, että lattiat imuroitiin ja koti jätettiin muutenkin siistiin kuntoon ennen maalle lähtöä. Miehen vakuuttamiseen tarvittiin siis hyviä perusteluita, joista ensimmäiseksi riitti kirjahyllyn tasopinnalle suoritettu pyyhkäisy ja likaisten sormien kiikuttaminen herran nenän alle. Näin kesäaikaan kun on lähes pakko pitää parvekkeen ovea auki, jotta ilma vaihtuisi huoneistossa ja sehän sitten vastaavasti tarkoittaa kaikenlaisen epämääräisen aineksen kuten siitepölyn ja hiekkahitusten kertymistä asuntoon. Moppia taas perustelin sillä, etten halua laittaa vastapestyjä mattoja pölyiselle lattialle, sehän on melkein sama kuin ei olisi pessyt niitä lainkaan. Puolessa tunnissa oli pölyt pyyhitty, lattiat mopattu ja mies kantoi autossa yönsä viettäneet ihanasti mäntysuovalle tuoksuvat matot sisälle. Tuntuu kuin asunnossa olisi tehty suurempikin siivous.

Tämän viikonlopun vietämme kaupunkilaisissa tunnelmissa ilman sen suurempia suorituspaineita, onhan nyt loma. Selaillaan lehtiä, jotka ovat viikon aikana meille kertyneet, syödään roskaruokaa, ollaan ja nautitaan. Ensi viikolla on taas edessä paluu maalle puuhastelemaan yhtä ja toista.

Ei kommentteja: