maanantai 8. heinäkuuta 2013

Korjausopas


Pitäisi varmaan pistää tänne blogiin pystyyn uusi kategoria, korjaukset, jottei kaikki sellainen, mikä on enemmän korjausta kuin tuunausta päätyisi tuon tuunaus-kategorian alle.

Korjauksia tässä on viime aikoina tosiaan tehty, ei niinkään tuunauksia. Lisäksi on tullut todistettua se, että allekirjoittanut on niin hätäinen tapaus, että homma on jo puoliksi tehty ennen kuin tajuan, että tästä olisi pitänyt ottaa myös ne "ennen"-kuvat.

Muutamia korjausvinkkejä haluan kuitenkin pistää jakoon. Ovat varmasti moneen kertaan nähtyjä ja kokeiltuja, mutta kuitenkin käyttökelpoisia edelleen. Kuvia päivitetään mahdollisesti myöhemmin.

Farkuista kuluvat yleensä ainakin miesväeltä ensinnä polvet puhki. Ne saa näppärästi korjattua farkkujen taskuilla. Joko niin, että ottaa samoista farkuista taskut ja siirtää ne polvien kohdalle tai sitten voi käyttää jo edesmenneistä farkuista jääneitä taskuja. Jos käyttöön nappaa samojen farkkujen taskut, ne voi korvata toisesta kankaasta tehdyillä taskuilla tai jättää vallan pois. Taskujen käyttämiseen paikkoina on hyvä peruste, sillä niissä on usein koristetikkaus, jolloin ne näyttävät polvissa viimeistellymmiltä kuin tavallinen peruspaikka.

Toisesta kankaasta tehdyistä taskuista tulee sitten taas vastaavasti jännittävä yksityiskohta tai jos taskut jättää pois, jää jäljelle todennäköisesti erisävyinen paikka, joka sekin toimii erikoisena yksityiskohtana. Aika harva osaa huomata sen, että ko. tasku onkin siirtynyt polven kohdalle.

Omistan myös muutaman perintöpussilakanan, joilla alkaa olla ikää ja käyttökertoja jo sen verran, että ne ovat kulahtaneet. En kuitenkaan halunnut luopua niistä, koska niiden materiaali on äärimmäisen mielyttävää puuvillaa - kesällä viileää ja talvella lämmintä, toisin kuin esimerkiksi polyesterisatiinisten pussilakanoiden, jotka ovat sähköisyyden lisäksi kesällä kuumia ja talvella kylmiä. Koska lakanat ovat ylätaitteista hapertuneet, päätin hankkia niille lisää käyttöaikaa korjaamalla ne. Helpoin tapa korjata tuollaiset on se sama, jolla voi korjata hiutuneet housun haarukset eli silitetään korjattavalle alueelle liimakangas, joka kiinitetään tikkaamalla. Toimii todella monessa paikassa, kunhan muistaa pitää huolen siitä, että käyttää mustaa liimakangasta tummiin vaatteisiin ja valkoista vaaleisiin.

Tässä esimerkki siitä, miten korjasin yhden perintöpussilakanoistani:

Ei kommentteja: