perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulusiivous

Meillähänei edelleenkään tehdä mitään massiivista joulusiivousta, saan hepulin korkeintaan joulun jälkeen ja sitten taas siivotaan hullunkiilto silmissä, jotta saadaan paikat alkavaksi uudeksi vuodeksi kuntoon. Perusteluina ihan se Martta-liiton perinteinen toteamus, että jos et aio viettää jouluasi kaapissa, kaappeja ei tarvitse siivota. Sitä paitsi minä siivosin jo sen ainoan kaapin, joka meillä tarvitsi siivoamista eli roskiskaapin, muut ovat ihan riittävän siistit ja hyvässä järjestyksessä selvitäkseen joulusta ja uudesta vuodestakin.

Sen sijaan jotain muuta täytyi siivota. Voitte varmaan arvata, että kun kyse on lautapelihullusta näpertelijästä niin ne paikat, jotka siivottiin olivat pelikaappi, jonka sisällöstä tehtiin samalla perusteellinen analyysi. Ja todetiin jälleen kerran, että periaatteessa ei, mutta käytännössä vielä pari peliä pitäisi saada...

Se toinen paikka oli sitten käsityölaukkuni, jonne on vuoden kuluessa kertynyt melkoinen määrä kaikkea pientä. Kuten esimerkiksi osa vuoden aikana käytettyjen lankojen vyötteistä. Siivosin niitä kassistani muutaman kappaleen, kuten alla olevat kuvat todistavat.




Kaikkiaan niitä oli 30  kappaletta ja monta on mennyt poisannettujen juttujen mukanakin, jotta tekeleen uudella omistajalla olisi pesuohje. Lankahamsteri on saanut uuden alalajin vyötehamsterin.

P.S. Siivosin joulun jälkeen vielä yhden lankalaatikon, työhuoneen rahin, jossa säilytän keskeneräisiä töitä ja myös lankoja ja sieltäkin pohjalta löytyi vielä viisi vyötettä. Saldo on siis 35 vyötettä!

Ei kommentteja: