sunnuntai 9. joulukuuta 2012

herra 47 ja paperinaru


Eräs ystäväni pyysi minua kutomaan hänelle perusvillasukat kokoa 47. Koska kyseisen ystävän kengännumero on luokkaa 39, lienee sukkien saajana hänen miesystävänsä. Kun sitten kyselin tarkempia ohjeita, sain vastauksen, että sellaiset tavalliset perussukat ja väriltään siniset. Nämä mielestäni nyt vastaavat sitten tuota kuvausta, materiaalina farkunsininen seiska veikka ja mallissa ei ole mitään "kruusauksia ja krumeluureja", vain kaksi oikein kaksi nurin joustinta varressa, vahvistettu kantapää ja sileää neulosta loput. Herra Kirjoituksen 45+-kokoinen koipi toimi mallina sukkien ollessa hänelle nyt hivenen löysät. Jos jotain kiinnostaa "tekniset tiedot", niin sukissa on 60 silmukkaa ja normaalista poiketen ne on kudottu kolmosen puikoilla.

Ihan niin paljon en sentään ole vielä vinksahtanut, että olisin alkanut paperinarusta kutoa tiskirättiä. Tämä paperinarua muistuttava kierrelanka kuitenkin huuteli hävyttömiä eräässä tarjouskorissa, joten pakkohan se oli kotiuttaa. Langan väreinä ovat valkoinen ja turkoosi, mikä tietenkin saattoi vaikuttaa valintaan. Lanka on melko karkaa ja paksua, joten soveltui tiskirätiksi paremmin kuin hyvin. Ostin vain yhden kerän, mutta olisi varmaan pitänyt ostaa useampia, sillä lanka oli nopeaa kutoa, vaikkakin purkaantui kierteistään suhteellisen helposti.

Koska mallitilkut ovat yliarvostettuja, ruhdyin kutomaan suoraan. Ensimmäisen viritelmäni, tiskikukan, purin suoraan muutaman kerroksen jälkeen ja siirryin diagonaalineuleeseen. Siinäkin tein pikkuisen virhearvoinnin langanriittävyydestä ja jouduin sooloilemaan - anteeksi, tietenkin luomaan uniikkia designia. Tiskirätin turkoosi-valkoinen osa on kudottu, valkoinen kulma puolestaan virkattu, jotta materiaalin ja värin vaihdoksen huomaa riittävän  selvästi. Itse pidän ja se riittää, koska tämä tulee minulle käyttöön.

Rätin materiaalina siis suurimmaksi osaksi Filo Blun Sunny-lanka.

Ei kommentteja: