Jouluksi tuli kokeiltua taas kerran yhtä suolaista piirakkaa, tällä kertaa sellainen reilusti aurajuustoinen versio kyseessä.
Pohja:
125g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
runsas 1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Nypitään pohjan aineet sekaisin, painellaan vuokaan, pistellään ja pakastetaan. Jäähtynyttä pohjaa esipaistetaan n. 110 min. 225 asteessa.
Täyte:
1 aurakolmio
1 prk kermaviiliä
1 dl maitoa
3-5 dl juustoraastetta
Yhdestä aurakolmiosta tulee reilusti aurainen piirakka, jos haluaa vähemmän voimakkaan voi jättää osan kolmiosta pois piirakasta. Itse tykkäsin tästä voimakkaamman makuisesta.
Sekoitetaan kermaviili, maito ja juustoraaste. Palastellaan aurajuusto (tai voi toki käyttää valmista auramuruakin) ja levitetään se esipaistetun pohjan päällle, kaadetaan muu täyte aurapalasten päälle. Paistetaan 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Pohjassa on tarkoituksella sokeria pehmentämässä aurajuuston voimakasta makua.
torstai 27. joulukuuta 2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti